Samsung: Αναμένει μείωση των συνολικών κερδών στο β΄ τρίμηνο 2020

0
11

Η Samsung Electronics ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι αναμένει μείωση των συνολικών κερδών για το τρίμηνο που λήγει τον Ιούνιο λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Η Samsung προειδοποίησε ότι οι πωλήσεις και τα κέρδη των smartphone και των τηλεοράσεων «αναμένεται να μειωθούν σημαντικά, καθώς ο κορονοϊός επηρεάζει τη ζήτηση και έχει ωθήσει σε κλείσιμο καταστημάτων και εργοστασίων διεθνώς».

Επιπλέον, η εταιρεία πρόσθεσε στην ανακοίνωσή της ότι πιθανότητα να αναβάλλει ή να μειώσει τις επενδύσεις της στην τεχνολογία 5G.

Ωστόσο, η Samsung ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να προχωρήσει με την κυκλοφορία νέων μοντέλων smartphone το τελευταίο εξάμηνο του έτους, παρά τις παρατεταμένες αβεβαιότητες.

Και άλλες τεχνολογικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Apple, έχουν εκδώσει παρόμοιες προειδοποιήσεις, καθώς η παγκόσμια οικονομική ύφεση λόγω πανδημίας αναγκάζει τους ανθρώπους να μειώσουν τις μη απαραίτητες δαπάνες τους.

Παρ'όλα αυτά, καθώς εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο παραμένουν σε καραντίνα, η Samsung επωφελείται από την κερδοφορία της στα τσιπ μνήμης. Ο τεχνολογικός γίγαντας ανακοίνωσε ότι αναμένει συνεχή ισχυρή ζήτηση για τα τσιπ που χρησιμοποιούνται σε διακομιστές και υπολογιστές, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι εργάζονται από το σπίτι και συμμετέχουν σε προγράμματα ηλεκτρονικής εκπαίδευσης.

Οι κατασκευαστές τσιπ μνήμης επωφελούνται από επενδύσεις σε κέντρα δεδομένων από εταιρείες όπως η Amazon, η Microsoft και η Google, σύμφωνα με τον Sanjeev Rana, ανώτερο αναλυτή της CLSA.

Πέρα από το δεύτερο τρίμηνο, ο Rana δήλωσε ότι υπάρχει λιγότερη ορατότητα για το πώς η ζήτηση για τα τσιπ μνήμης θα επηρεάσει τα κέρδη για εταιρείες όπως η Samsung, αλλά αναμένει ότι οι αριθμοί του τρίτου τριμήνου θα «κινηθούν καλά».

Μόλις τελειώσει η κρίση του κορονοϊού, θα μπορούσε να υπάρξει κάποια επιβράδυνση της ζήτησης στο δεύτερο εξάμηνο, εξήγησε ο ίδιος.

Από την πλευρά της, η Samsung εξέδωσε αισιόδοξο outlook  για την επιχείρηση των τσιπ μνήμης.

«Κοιτώντας μπροστά στο δεύτερο τρίμηνο, η εταιρεία αναμένει ότι η επιχείρηση των τσιπ μνήμης θα παραμείνει σταθερή, αλλά τα συνολικά κέρδη είναι πιθανό να μειωθούν από το προηγούμενο τρίμηνο, επειδή ο κορονοϊός θα επηρεάσει σημαντικά τη ζήτηση για πολλά από τα βασικά προϊόντα», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Samsung.

Η εταιρεία πρόσθεσε ότι στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, οι αβεβαιότητες θα συνεχιστούν καθώς "η διάρκεια και ο αντίκτυπος της πανδημίας παραμένουν άγνωστες".

Για το τρίμηνο που έληξε τον Μάρτιο, η Samsung ανακοίνωσε ότι το λειτουργικά της κέρδη ανήλθαν στα 6,45 τρισεκατομμύρια γουόν Κορέας (σχεδόν 5,3 δισεκατομμύρια δολάρια), σύμφωνα με την προηγούμενο guidance, καθώς τα κέρδη από την επιχείρηση των τσιπ μνήμης αντιστάθμισαν την αδυναμία του κλάδου ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης. Τα έσοδα έφτασαν τα 55,33 τρισεκατομμύρια γουόν.