Tην καταβολή του δώρου του Πάσχα από τις ναυτιλιακές εταιρείες, ζητεί η ΠΕΝΕΝ

0
15

Tην καταβολή του δώρου του Πάσχα από τις ναυτιλιακές εταιρείες, ζητεί με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρήσει σε επισχέσεις εργασίας και αγωνιστική δράση μέσα και έξω από τα πλοία.

«Εμείς δεν έχουμε δηλώσει οπαδοί του "μένουμε στο σπίτι – έχουμε φωνή" και θα τους διαψεύσουμε, όπως και στο παρελθόν, καταστώντας σαφές ότι σε όποιο πλοίο δεν καταβληθεί το Δώρο Πάσχα αυτό δεν πρόκειται να εκτελέσει δρομολόγιο», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ναυτεργατικού σωματείου.

Ήδη στελέχη της ΠΕΝΕΝ από το πρωί έχουν μπλοκάρει τη φόρτωση του πλοίου «AQUA JEWEL» που αναμένετο το μεσημέρι να πραγματοποιήσει το δρομολόγιο Κύθηρα, Αντικύθηρα Κίσσαμο.

Σύμφωνα πάντως με στελέχη ναυτιλιακών εταιρειών οι ακτοπλοϊκές εταιρείες χαρακτηρίζονται πληττόμενες από τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού και έχουν το δικαίωμα να καταβάλουν το δώρο του Πάσχα μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Επίσης προσθέτουν ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει επιπλέον πρόβλημα, λόγω έλλειψης ρευστότητας, καθώς πολλές από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες δεν έχουν προλάβει να πάρουν τις χειμερινές επιδοτήσεις από την εκτέλεση δρομολογίων σε άγονες γραμμές, ενώ ένα επιπλέον θέμα είναι ότι οι τράπεζες δεν δέχονται επιταγές από τις 7 Απριλίου, καθώς ισχύει το «πάγωμά τους» για 75 ημέρες, λόγω των μέτρων που ελήφθησαν για τη διευκόλυνση των επιχειρήσεων.