Το 70% των Ρώσων πιστεύουν ότι η οικονομική κατάσταση θα επιδεινωθεί

0
11

Η πλειοψηφία των Ρώσων πολιτών και συγκεκριμένα το 70% πιστεύουν ότι έρχονται πολύ πιο δύσκολες μέρες από οικονομικής απόψεως, εν αντιθέσει με το 14% που θεωρούν ότι οι δύσκολες μέρες είναι αυτές που διανύουν σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία δημοσκόπησης που πραγματοποίησε το Εθνικό Κέντρο μελετών της Κοινής Γνώμης (VICIOM).

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε σε τέσσερις φάσεις από τις 16 Μαρτίου έως τις 12 Απριλίου σε δείγμα 1.600 ατόμων.. Σε κάθε φάση καταγραφόταν αύξηση της ανησυχίας των Ρώσων πολιτών για την οικονομική κατάσταση, επισημαίνουν οι αναλυτές του VICIOM .

Από τους ερωτηθέντες που συμμετείχαν στην δημοσκόπηση ζητήθηκε να δώσουν την δική τους απάντηση στο εξής ερώτημα: Η Ρωσία περνάει την πιο δύσκολή περίοδο το τρέχον χρονικό διάστημα, την έχει ήδη περάσει ή θα την αντιμετωπίσει αργότερα;

Μόνο το 4% των ερωτηθέντων απάντησε ότι η πιο δύσκολη περίοδος από οικονομικής απόψεως έχει περάσει ήδη και μόνο το 3% απάντησε ότι στην Ρωσία δεν υπάρχει οικονομική κρίση και δεν θα υπάρξει στο ορατό μέλλον.