Βουτιά 8% το αργό μετά την αναβολή της διάσκεψης του OPEC+

0
22

Μεγάλες απώλειες γνώρισαν οι τιμές του πετρελαίου την Δευτέρα μετά τα ισχυρά κέρδη των δύο προηγούμενων συνεδριάσεων και ενώ οι επενδυτές περιμένουν την κρίσιμη συνάντηση των υπερδυνάμεων της αγοράς αυτή την εβδομάδα που αναμένεται να καθορίσει τα επίπεδα της παραγωγής για τους επόμενους μήνες.

Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Μαΐου έχασε 2,26 δολ. ή 8% στα 26,08 δολ.

Το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το Brent υποχώρησε σε ποσοστό 3,1% στα 33,05 δολ. το βαρέλι στο Intercontinental Exchange.΄

Οι τιμές του πετρελαίου κατρακύλησαν μετά την είδηση ότι η πολυαναμενόμενη τηλεδιάσκεψη του OPEC+ αναβάλλεται καθώς η αυξημένη ένταση μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ρωσίας δεν φαίνεται να αφήνει πολλά περιθώρια για συμβιβασμούς.

Η τηλεδιάσκεψη είναι πλέον "πιθανό" να διεξαχθεί την Πέμπτη.

Οι επενδυτές ήλπιζαν σε μια συμφωνία των δύο υπερδυνάμεων της αγοράς στη σημερινή τους τηλεδιάσκεψη για περιορισμό της συνδυασμένης παραγωγής κατά έως και 15 εκατ. βαρέλια.

Είχαν προηγηθεί τηλεφωνικές επικοινωνίες του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τους ηγέτες των δύο χωρών σε μια προσπάθεια να αποκλιμακωθεί η ένταση που έχει οδηγήσει τις δύο πλευρές κοντά σε έναν πόλεμο τιμών, ενώ την ίδια στιγμή η ζήτηση καταρρέει εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού που έχει παραλύσει κάθε οικονομική δραστηριότητα.