Υποχωρούν οι ευρωαγορές στη σκιά της αποτυχίας του Eurogroup

0
24

Με αρνητικό πρόσημο κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη στη σκιά της αποτυχίας των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης να συμφωνήσουν σε ένα συνολικό πακέτο μέτρων για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας κρίσης του κορονοϊού.

Οι μαραθώνιες διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες δεν οδήγησαν σε κάποιο συγκεκριμένο αποτέλεσμα, με τον πρόεδρο του Eurogroup Μάριο Σεντένο να ανακοινώνει σήμερα το πρωί ότι η συνάντηση θα συνεχιστεί την Πέμπτη.

"Μετά από 16 ώρες συζητήσεων, ήρθαμε κοντά σε μια συμφωνία, αλλά δεν καταλήξαμε ακόμη", αναφέρει σε μήνυμα του στο twitter ο πρόεδρος του Eurogroup. Σημειώνει ταυτόχρονα ότι «στόχος μου παραμένει ένα ισχυρό δίχτυ ασφαλείας της Ε.Ε. έναντι των επιπτώσεων του κορονοϊού, για να προστατευτούν οι εργαζόμενοι, οι επιχειρήσεις και οι χώρες, καθώς και δέσμευση σε ένα μεγάλο σχέδιο ανάκαμψης».

Η αποτυχία των ΥΠΟΙΚ να καταλήξουν σε μία άμεση απάντηση για τη στήριξη των κοινωνιών και των οικονομιών τους εν μέσω των πρωτόγνωρων συνθηκών που βιώνει ολόκληρος ο πλανήτης επιβαρύνει σήμερα το κλίμα οδηγώντας σε αρνητικό έδαφος τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 χάνει 0,9% στις 323,42 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX υποχωρεί σε ποσοστό 1% στις 10.253,28 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει πτώση 1,5% στις 4.370,04 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 χάνει 1,3% στις 5.625,89 μονάδες.