BoE: Αρκετά πιθανά τα αρνητικά επιτόκια στο Ηνωμένο Βασίλειο

0
3

Το Ηνωμένο Βασίλειο πιθανόν να οδεύει προς αρνητικά επιτόκια, εντός των επόμενων συνεδριάσεων της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής της Bank of England, σύμφωνα με το υποδιοικητή της βρετανικής κεντρικής τράπεζας Ben Broadbent.

Η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής (MPC) της BoE αποφάσισε τη διατήρηση του βασικού της επιτοκίου στο ιστορικό χαμηλό του 0,1% την περασμένη Πέμπτη, έχοντας προχωρήσει σε δύο μειώσεις, από το επίπεδο του 0,75% που βρισκόταν το επιτόκιο πριν την έναρξη της κρίσης του κορονοϊού.

«Η επιτροπή είναι σίγουρα έτοιμη να κάνει ό,τι είναι αναγκαίο προκειμένου να αντιμετωπίσει τους κινδύνους, που ακόμη υποδεικνύουν αρνητικές εξελίξεις για την οικονομία», ανέφερε ο κ. Broadbent, μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο CNBC την Τρίτη.

«Ναι, είναι αρκετά πιθανό να χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη νομισματική χαλάρωση όταν η επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου», τόνισε.

Μαζί με τις δύο προηγούμενες περικοπές του βασικού επιτοκίου, η βρετανική κεντρική τράπεζα έχει ανακοινώσει πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης ύψους 200 δισ. βρετανικών λιρών – στερλίνων (247,55 δισ. δολ.), φτάνοντας έτσι το ύψος του προγράμματος αγοράς ομολόγων εκ μέρους της στα 645 δισ. στερλίνες.