Δραστική μείωση ΦΠΑ σε μεταφορές, εστίαση και θεάματα

0
3

Το σχέδιο της κυβέρνησης για την τόνωση της οικονομίας και της επιστροφής της χώρας σε αναπτυξιακή τροχιά παρουσίασε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό.

Μειώσεις σε ΦΠΑ, στήριξη και ενίσχυση της εργασίας και των επιχειρήσεων και ενίσχυση του τουριστικού κλάδου είναι μερικά από τα μέτρα που θα περιλαμβάνει το στρατηγικό πλάνο της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα.

Το πλέγμα παρεμβάσεων της κυβέρνησης για τονωση της οικονομία περιλαμβάνει τέσσερις βασικούς άξονες:

 -Τη μείωση της φορολογίας, με στόχο να γίνει ανταγωνιστικό το τουριστικό προϊόν και να ανοίξει ο δρόμος της έλευσης τουριστών στη χώρα.

-Την ενίσχυση του εσωτερικού τουριστικού κύματος.

-Τη στήριξη της εργασίας, με στόχο να μην υπάρξουν απολύσεις, με ειδικές προβλέψεις για τις κατηγορίες των εργαζομένων, που δε θα επανέλθουν σε καθεστώς πλήρους απασχόλησης.

-Την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων. Η κυβερνητική λογική προτάσσει τη στήριξη της εργασίας μέσα από τις παρεμβάσεις που θα ανακοινωθούν καθώς αυτό βρίσκεται στην αιχμή της πολιτικής του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Μέχρι σήμερα, πετύχαμε να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού. Θωρακίσαμε τη δημόσια υγεία και περιορίσαμε τις απώλειες. Στηρίξαμε το εισόδημα των πολιτών και κρατήσαμε όρθιες τις επιχειρήσεις μας. Κάναμε τη χώρα μας παράδειγμα προς μίμηση στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.

Και το καταφέραμε όλοι μαζί» ανέφερε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεοπτικό του μήνυμα, παρουσιάζοντας το σχέδιο της κυβέρνησης τους επόμενους μήνες για την εργασία, την οικονομία και τον τουρισμό.

Εξηγώντας πως βρισκόμαστε στο τέλος του πρώτου κύκλου της αναμέτρησης με την πανδημία, αλλά και στην αφετηρία μίας νέας περιόδου, με επίκεντρο την οικονομία και την κοινωνία, ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τους πολίτες για την υπευθυνότητα που έδειξαν και τώρα, που σταδιακά αίρονται τα περιοριστικά μέτρα. «Με την ίδια ωριμότητα και πειθαρχία καλούμαστε να μετατρέψουμε τους μήνες που έρχονται σε μία γέφυρα, η οποία από την άμυνα για την υγεία θα μας περάσει στην επίθεση προς την πρόοδο.

Για να κερδίσουμε, έτσι, τον χρόνο και το έδαφος που χάθηκαν στην υγειονομική καταιγίδα» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.