Grant Thornton: Χρειάζονται μακροπρόθεσμα μέτρα για να ανακάμψει η οικονομία

0
3

Συνεχίζεται ο κύκλος διαδικτυακών συζητήσεων, μία εξαιρετική πρωτοβουλία της Grant Thornton, με τίτλο "Respond & Restore Together Covid-19 Web Series".

H Grant Thornton παρουσιάζοντας γνήσιο και αμείωτο ενδιαφέρον για τις ελληνικές επιχειρήσεις μένει πιστή στην αποστολή της για έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση των επιχειρηματιών, αναφορικά με τα νέα δεδομένα και ζητούμενα που δημιουργήθηκαν εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, η Grant Thornton ακολουθώντας πιστά όλες τις εξελίξεις στην φορολογία, στα εργατικά μέτρα, στα μέτρα κοινωνικής ασφάλισης, καθώς και στις οικονομικές ενισχύσεις, διοργάνωσε το 2ο session των διαδικτυακών συζητήσεων με τίτλο "Το Φορολογικό & Ασφαλιστικό Νομοθετικό Πλαίσιο στην εποχή του Covid-19".

Τα έμπειρα και εξειδικευμένα στελέχη της Grant Thornton κ. Σωτήρης Γιούσιος, Head of Tax, κ. Κωνσταντίνος Πούλιος Tax Director, κ. Κώστας Κουνάδης, Tax Director και κ. Δημήτρης Χρονόπουλος, Tax Supervisor υπό τον συντονισμό της κας Αλεξάνδρας Μπαλτούκα, Partner και Head of Marketing & Client Experience ανέλυσαν όλα τα ζητήματα και τις πρόσφατες κανονιστικές εξελίξεις στους παραπάνω τομείς. Παράλληλα απάντησαν σε σειρά πρακτικών, αλλά και εξειδικευμένων ερωτήσεων, που είχε τη δυνατότητα να θέσει ταυτόχρονα το κοινό του webcast.

Αναλυτικότερα, όλοι οι εισηγητές κατά τις τοποθετήσεις τους συμφώνησαν στην ανάγκη ενημέρωσης και αποσαφήνισης της πλειάδας των αλλαγών, μέτρων και νομοθετικών ρυθμίσεων, που επέφερε η νόσος Covid-19 προχωρώντας στην ανάλυση των νέων δεδομένων. Κατά την αρχική του τοποθέτηση ο κ. Γιούσιος ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Τα μέτρα που θεσμοθετήθηκαν από την Κυβέρνηση είναι μέτρα επιδότησης, δηλαδή μέτρα που στοχεύουν στο να καλύψουν τις ζημιές που επέφερε η πανδημία στις επιχειρήσεις. Πλέον στη "μετά κορωνοϊού" εποχή περιμένουμε μακροπρόθεσμα μέτρα, που θα βοηθήσουν την οικονομία να ανακάμψει. Τα μέτρα που αναμένουμε κινούνται στη βάση δύο αξόνων: Αρχικά, στο θέμα της ρευστότητας προς τις επιχειρήσεις από πλευράς τραπεζών και παράλληλα στο ζήτημα της φορολογίας από πλευράς Κυβέρνησης».

Την σκυτάλη έλαβε ο κ. Κουνάδης, ο οποίος τόνισε σχετικώς «Τα φορολογικά μέτρα που ελήφθησαν από πλευράς Κυβέρνησης ήταν γενναία και κάποια εξ αυτών πρωτόγνωρα» ενώ στην συνέχεια παρουσίασε με λεπτομέρεια και με πίνακες τις νέες φορολογικές ρυθμίσεις.

Στο ίδιο πλαίσιο και ο κ. Πούλιος, ο οποίος επιχείρησε την αποσαφήνιση των νέων κοινωνικοασφαλιστικών μέτρων μέσα από μία παρουσίαση των παραμέτρων, καθώς ταυτόχρονα επισήμανε πως «Τα κοινωνικοασφαλιστικά μέτρα κρίνονται ως ιδιαιτέρως σημαντικά για τις επιχειρήσεις».

Εν συνεχεία, ο κ. Χρονόπουλος μέσα από την τοποθέτηση του διευκρίνισε όλες τις λεπτομέρειες αναφορικά με τα νέα εργασιακά μέτρα αναφέροντας ότι «Το κυρίαρχο μέτρο εργατικού δικαίου ήταν κατά κοινή ομολογία η αναστολή συμβάσεων εργασίας για τις επιχειρήσεις που έκλεισαν ή επλήγησαν».

Η εξειδικευμένη και εις βάθος συζήτηση και η ταυτόχρονη παρουσίαση είχε ως αποτέλεσμα να αποσαφηνιστεί το  τοπίο των αλλαγών και των νέων δεδομένων και παράλληλα να λυθούν σειρά αποριών, που παρουσιάζουν οι επιχειρήσεις, αναφορικά με το νέο πλαίσιο λειτουργίας τους.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη τη συζήτηση με θέμα "Το Φορολογικό & Ασφαλιστικό Νομοθετικό Πλαίσιο στην εποχή του Covid-19", στο παρακάτω βίντεο.