Η Tesla διέκοψε την παραγωγή αυτοκινήτων και στην Κίνα

0
4

Η Tesla διέκοψε την παραγωγή στο εργοστάσιό της στα περίχωρα της Σαγκάης, σύμφωνα με πηγές με γνώση της υπόθεσης τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg, οδηγώντας έτσι σε πλήρη διακοπή όλη της την παραγωγή σε παγκόσμια κλίμακα.

Η εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων ενημέρωσε τους εργαζόμενους στη μονάδα, οι οποίοι κανονικά θα επέστρεφαν στα πόστα τους μετά την πενθήμερη αργία της Πρωτομαγιάς στην Κίνα, ότι τελικώς θα επιστρέψουν στην παραγωγή στις 9 Μαΐου, σύμφωνα πάντα με τις πηγές του πρακτορείου, που ζήτησαν να μην κατονομαστούν.

Οι λόγοι για την κίνηση δεν έχουν γίνει γνωστή. Ο κινεζικός ιστότοπος νέων τα οποία αφορούν την τεχνολογία, 36kr, έκανε λόγο για έλλειψη εξαρτημάτων. Μολονότι το μοναδικό εργοστάσιο της Tesla εκτός του εδάφους των ΗΠΑ αναμένει καθυστερήσεις στις παραδόσεις εξαρτημάτων για την κατασκευή του Model 3, φέρεται να αντιμετωπίζει προβλήματα με κομβικό μέρος του παραγωγικού εξοπλισμού του, το οποίο βρίσκεται υπό επισκευή, όπως σημειώνουν οι πηγές.

Η παύση στην παραγωγή σημαίνει ότι αυτή τη στιγμή η Tesla δεν παράγει αυτοκίνητα πουθενά στον πλανήτη. Η μονάδα της στο Fremont της Καλιφόρνια έχει σταματήσει να λειτουργεί από τις 23 Μαρτίου,  με στόχο τη μείωση της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Το shutdown στις ΗΠΑ είχε καταστήσει τη μονάδα της Σαγκάης ακόμη πιο κομβικής σημασίας για την εταιρεία, αφού οι ΗΠΑ βρίσκονται πολύ πίσβ από την Κίνα στην πορεία της επιδημίας, άρα και της επανεκκίνησης της οικονομίας.

Η μετοχή της Tesla ενισχυόταν στις 5 μ.μ. ώρα Ελλάδος ενισχυόταν κατά 0,6%. Από την αρχή του έτους, έχει κερδίσει περίπου 90% σε αξία.

Η ίδια η εταιρεία, σε ανακοίνωσή της, σημειώνει ότι ο εξοπλισμός του εργοστασίου στη Σαγκάη περνά φάση συντήρησης και ότι η Tesla εκμεταλλεύτηκε την πενθήμερη αργία της Πρωτομαγιάς στην Κίνα για να πραγματοποιήσει προσαρμογές στη γραμμή παραγωγής της.