Κλίμα αισιοδοξίας σήμερα στη Wall Street

0
3

Κλίμα αισιοδοξίας επικρατεί σήμερα στην Wall Street χάρη στις προσπάθειες να ανοίξει ξανά η αμερικανική οικονομία αλλά και με ώθηση από τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα κολοσσών της λιανικής.

Παράλληλα, οι επενδυτές περιμένουν την δημοσίευση των πρακτικών της Federal Reserve από την τελευταία συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής.

Ο Dow Jones κερδίζει 1,28% ή 310 μονάδες στις 24.517 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 1,42% ή 41,48 μονάδων στις 2.964 μονάδες. Ο Nasdaq προσθέτει 1,6% ή 146 μονάδες στις 9.331 μονάδες.

Τα ενθαρρυντικά εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα έδωσαν ώθηση στην επενδυτική ψυχολογία η οποία δέχτηκε ένα ισχυρό πλήγμα χθες από δημοσίευμα της εξειδικευμένης ιστοσελίδας Stat News σύμφωνα με το οποίο η μελέτη της Moderna για ένα πειραματικό εμβόλιο που αναπτύσσει κατά του κορονοϊού στερείται επαρκών στοιχείων. Το δημοσίευμα οδήγησε τον Dow Jones σε βουτιά σχεδόν 400 μονάδων την Τρίτη.

Το κλίμα βελτιώθηκε μετά τις ανακοινώσεις των κολοσσών της αμερικανικής οικονομίας Lowe’s Cos. και Target Corp. οι οποίοι κατάφεραν να ξεπεράσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών για το δύσκολο πρώτο τρίμηνο.

Ειδικότερα, η αλυσίδα ειδών διακόσμησης και βελτίωσης της κατοικίας Lowe’s Cos. ανακοίνωσε αύξηση κερδών και εσόδων, ξεπερνώντας τις προβλέψεις της αγοράς, αν και απέσυρε το guidance επικαλούμενη την αυξημένη αβεβαιότητα που επικρατεί στην οικονομία.

Καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν και τα αποτελέσματα της Target Corp. η οποία άντλησε ώθηση το τελευταίο τρίμηνο από την αλματώδη άνοδο στις ηλεκτρονικές της πωλήσεις.