Μικτά πρόσημα και επιφυλακτικότητα στη Wall μετά το ράλι της Δευτέρας

0
4

Με μικρές απώλειες κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Τρίτη μετά το χθεσινό ράλι που οδήγησε τον S&P 500 και τον Dow Jones να καταγράψουν τα υψηλότερα κέρδη από τις αρχές του Απριλίου.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον στρέφεται σήμερα στην κατάθεση του προέδρου της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ και του υπουργού Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν στο Κογκρέσο αλλά και στα εταιρικά αποτελέσματα μεγάλων αλυσίδων λιανικής όπως η Walmart και η Home Depot.

Οι δύο άντρες θα μιλήσουν στην Επιτροπή της Γερουσίας για τις τράπεζες στο πλαίσιο των καταθέσεων που απαιτούνται για το πακέτο οικονομικών μέτρων των $2 τρισ. που ενέκρινε το Κογκρέσο για να βοηθήσει τις μικρές επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά να αντιμετωπίσουν την κρίση του κορονοϊού.

Την Κυριακή ο πρόεδρος της Fed μιλώντας στην εκπομπή "60 Minutes” του CBS δήλωσε ότι περιμένει η οικονομία να ξεκινήσει να βλετιώνεται το δεύτερο μισό του 2020, ενώ διαβεβαίωσε τις αγορές ότι η κεντρική τράπεζα δεν έχει εξαντλήσει τα πολεμοφόδια της στη μάχη για την αντιμετώπιση της ύφεσης.

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones χάνει 217,07 μονάδες ή -0,88% στις 24.380,30 μονάδες. Ο ευρύτερος S&P 500 υποχωρεί 15,40 μονάδες ή -0,52% στις 2.938,51 μονάδες, ενώ ο Nasdaq προσθέτει 3,48 μονάδες ή 0,04% στις 9.236,81 μονάδες.  

Από τις 30 μετοχές του δείκτη Dow Jones μόλις πέντε κινούνται με θετικό πρόσημο και 25 με αρνητικό. Εξ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η Walmart με κέρδη 1,44% στα 129,63 δολ. και ακολουθούν η Intel με άνοδο 0,82% στα 60,39 δολ. και η Apple στα 315,79 δολ. με κέρδη 0,26%.

Οι τρεις μετοχές με τις μεγαλύτερες απώλειες είναι η Walt Disney (-2,60%) η Boeing (-2,53%) και η Home Depot (-1,81%).  

Από το μέτωπο των αποτελεσμάτων, ο κολοσσός της λιανικής Walmart Inc. ανακοίνωσε κέρδη και πωλήσεις που με ευκολία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών για το τελευταίο τρίμηνο, με τις ηλεκτρονικές του πωλήσεις να σημειώνουν άλμα 74%.

Στον αντίποδα, τα κέρδη της αλυσίδας Home Depot Inc. για το α' τρίμηνο χρήσης δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις προβλέψεις των αναλυτών, αν και τα έσοδα και οι συγκρίσιμες πωλήσεις αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο.

Στο ραντάρ των επενδυτών βρίσκεται και η τελευταία επίθεση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ κατά του Παγκόσμιο Οργανισμού Υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς ο Λευκός Οίκος διατηρεί στο προσκήνιο τους υψηλούς τόνους με την Κίνα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει κατηγορήσει τον Οργανισμό ότι συνεργάστηκε με την Κίνα για να υποβαθμίσει το μέγεθος της κρίσης στα αρχικά στάδια, ενώ απείλησε να διακόψει την χρηματοδότηση από την πλευρά των ΗΠΑ.

Στα μάκρο της ημέρας, οι κατασκευές νέων κατοικιών υποχώρησαν 30% τον Απρίλιο στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2015, αν και, σε μια ενθαρρυντική εξέλιξη, οι οικοδομικές άδεις αυξήθηκαν με ρυθμό που ξεπέρασε τις εκτιμήσεις.