ΟΠΑΠ: Πληρωμές με ανέπαφες συναλλαγές προς 198 οργανισμούς και διευρυμένο ωράριο

0
3

Σε επίπεδα ρεκόρ σε σχέση με την προ-κορονοϊού εποχή έφτασαν οι πληρωμές λογαριασμών στα καταστήματα του ΟΠΑΠ, την πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας τους.

Ειδικότερα, από τη Δευτέρα 11 Μαΐου έως και την Κυριακή 17 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν σχεδόν διπλάσιες πληρωμές σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο, σύμφωνα με στοιχεία της Tora.

Οι χιλιάδες καταναλωτές που εξόφλησαν τους λογαριασμούς τους στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ απέφυγαν τις ουρές και την ταλαιπωρία, λόγω του διευρυμένου ωραρίου λειτουργίας, αλλά και της ευρύτατης γκάμας πληρωμών που πραγματοποιούνται εκεί.

Συγκεκριμένα, τα καταστήματα του ΟΠΑΠ είναι ανοικτά από τις 10:00 το πρωί (Αττική και Θεσσαλονίκη) έως αργά το βράδυ, ακόμη και τα Σαββατοκύριακα, εξυπηρετώντας το κοινό στην εξόφληση λογαριασμών προς 198 οργανισμούς.

Στο «πακέτο» πληρωμών περιλαμβάνονται λογαριασμοί ενέργειας, ύδρευσης και τηλεπικοινωνιών, ασφάλειες καθώς και οφειλές προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ποιες πληρωμές πραγματοποιούνται στα καταστήματα ΟΠΑΠ

Με την προσθήκη πρόσφατα 70 νέων οργανισμών, η υπηρεσία πληρωμών, η οποία είναι διαθέσιμη μέσω της tora Wallet, θυγατρικής εταιρείας του ομίλου ΟΠΑΠ, καλύπτει πλέον τους εξής λογαριασμούς:

– Ηλεκτρισμό (ΔΕΗ, ΗΡΩΝ, Protergia, Elpedison, Watt & Volt, Green, ΖeniΘ, NRG, ELTA, KEN, Volterra, Volton).

– Φυσικό αέριο (ΖeniΘ, Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας, ΕΛΙΝ, ΕΦΑ Ενεργειακή, KEN, VOLTERRA, Volton, NRG, ΗΡΩΝ, ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ, Watt & Volt)

– Ύδρευση (ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ και δεκάδες ΔΕΥΑ σε όλη τη χώρα)

– Σταθερή-κινητή τηλεφωνία και Internet (Cosmote, Vodafone, Wind, Forthnet-Nova)

– Συνδρομητική τηλεόραση (NOVA, Cosmote TV)

Επίσης, οφειλές προς:

– Δημόσιους οργανισμούς και ταμεία (φόρος εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, εργοδοτικές εισφορές, ΕΦΚΑ, Εθνικό Κτηματολόγιο)

– Τοπικές Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης – Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.)

– Δήμους που εξυπηρετούν τοπικές πληρωμές για οφειλές

Ανέπαφες συναλλαγές με κάρτα

Η πληρωμή όλων των λογαριασμών στα καταστήματα ΟΠΑΠ μπορεί να γίνει ανέπαφα, με τη χρήση οποιασδήποτε χρεωστικής, πιστωτικής ή προπληρωμένης κάρτας, διευκολύνοντας παράλληλα τους φορολογούμενους να κατοχυρώσουν το αφορολόγητο όριο τους που δημιουργείται μέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν το πλησιέστερο κατάστημα ΟΠΑΠ για να πραγματοποιήσουν τις πληρωμές τους στην διεύθυνση https://www.tora.gr/shmeia-eksupiretisis/