Οριακή βελτίωση σε ορισμένα μάκρο της αμερικανικής οικονομίας

0
2

Αύξηση 0,6% σημείωσαν οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών στις ΗΠΑ τον Απρίλιο στις 623.000 σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του MarketWatch τοποθετούσαν τις πωλήσεις στις 480.000.

Η προσφορά κατοικιών προς πώληση, στο μεταξύ, παρέμεινε σταθερή στους 6,3 μήνες.

Παράλληλα, ανέκαμψε τον Μάιο η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ καθώς ολοένα και περισσότερες αμερικανικές πολιτείες ανοίγουν τις οικονομίες τους μετά τα περιοριστικά μέτρα των προηγούμενων εβδομάδων για την ανάσχεση της πανδημίας του κορονοϊού.

Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης ενισχύθηκε στις 86,6 μονάδες τον Μάιο από το αναθεωρημένο μέγεθος των 85,7 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, όπως ανακοίνωσε το Conference Board.

Αυτό ακολουθεί την κατρακύλα του δείκτη τον Μάρτιο και τον Απρίλιο καθώς το κλείσιμο των οικονομιών στο αποκορύφωμα της πανδημίας έπληξε καίρια την καταναλωτική ψυχολογία.

Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του MarketWatch τοποθετούσαν τον δείκτη στις 86,8 μονάδες τον Μάιο.

Στα επιμέρους στοιχεία, ο δείκτης για τις τρέχουσες συνθήκες υποχώρησε στο 71,1 τον Μάιο από 73 τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο δείκτης για τις προσδοκίες των καταναλωτών σε ορίζοντα έξι μηνών ενισχύθηκε στο 96,9 από 94,3.