Προαναρτήσεις Κτηματολογίου σε Λαμία και Λιβαδειά

0
1

Ξεκίνησε τη Δευτέρα η διαδικασία της προανάρτησης του Κτηματολογίου για όσους έχουν ακίνητη περιουσία στις Δημοτικές Ενότητες Λαμίας του δήμου Λαμίας στην Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας και Λιβαδειάς του Δήμου Λεβαδέων στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας.

Η προανάρτηση είναι η προκαταρκτική ενημέρωση των δικαιούχων, μετά την επεξεργασία των δηλώσεων και στόχος της είναι η επιβεβαίωση της ορθότητας των στοιχείων και η υπόδειξη τυχόν σφαλμάτων από τους δικαιούχους.

Μέσω της ιστοσελίδας του Κτηματολογίου (www.ktimatologio.gr) για δύο μήνες, οι δικαιούχοι με χρήση των κωδικών του taxisnet, έχουν πρόσβαση στην καταγραφή των δικαιωμάτων τους και της γεωγραφικής απεικόνισης των ακινήτων τους.

Εφόσον συμφωνούν με τα στοιχεία αυτά, δε χρειάζεται να προβούν σε κάποια ενέργεια.

Εάν δεν συμφωνούν με κάποιο στοιχείο, μπορούν, μέχρι τις 27 Ιουλίου 2020, να στείλουν την Αίτηση Επανεξέτασης Στοιχείων (που θα βρουν στις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις, ή να την καταθέσουν (μετά από ραντεβού) στα κάτωθι Γραφεία Κτηματογράφησης.

Σημειώνεται ότι Η συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία της προανάρτησης στις Δημοτικές Ενότητες Λαμίας του Δήμου Λαμίας στην Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας και Λιβαδειάς του Δήμου Λεβαδέων στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς με αυτήν εξασφαλίζουν ότι τα δικαιώματα που δήλωσαν θα καταγραφούν σωστά στο Κτηματολόγιο και θα αποφύγουν άσκοπη ταλαιπωρία στο μέλλον.

Τέλος, όπως έκανε γνωστό το Κτηματολόγιο, μετά την ολοκλήρωση της προανάρτησης, θα ακολουθήσει η επεξεργασία των αιτήσεων και οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν εκ νέου για τη διαδικασία της Ανάρτησης.