Τα δέκα πιο δημοφιλή προϊόντα στην καραντίνα

Έρευνα της Mastercard αποκαλύπτει πως οι διαδικτυακές συνήθειες στα ψώνια, φαίνεται να αντικατοπτρίζουν τις καταναλωτικές συμπεριφορές στις φυσικές αγορές, με τέσσερις στους πέντε (81%) αγοραστές να δαπανούν χρόνο ψάχνοντας διαφορετικές ιστοσελίδες για να βρουν την καλύτερη προσφορά, ενώ δύο στους τρεις (66%) να δημιουργούν τακτικά λίστες επιθυμιών χωρίς απαραίτητα να προχωρούν σε αγορά.

Οι μισοί από τους νέους αγοραστές στο Διαδίκτυο (51%) δηλώνουν ότι παραμένουν πιστοί, στις καταναλωτικές συνήθειες που έχουν και στον φυσικό κόσμο.

   Σχεδόν όλοι (87%) είναι προσεκτικοί σχετικά με το τι και πού ψωνίζουν στο διαδίκτυο, με το 65% των καταναλωτών να σημειώνει πως ανησυχεί μην πέσει θύμα διαδικτυακής απάτης ή «παραπλάνησης». Για να παραμένουν ασφαλείς κατά τη διάρκεια μιας διαδικτυακής αγοράς, τέσσερις στους πέντε Ευρωπαίους (81%) προτιμούν να πραγματοποιούν αγορές από γνωστούς εμπόρους, με το 80% να αναφέρει πως δίνει προσοχή στην ασφάλεια της εκάστοτε ιστοσελίδας και τις κριτικές των υπόλοιπων αγοραστών, ενώ το ένα τρίτο (31%) να προχωράει σε προσωπική επικοινωνία πριν από την πραγματοποίηση κάποιας αγοράς από νέο ή άγνωστο έμπορο.

Τα δέκα πιο δημοφιλή προϊόντα

1. Βιβλία 32%

   2. Μαγειρικά σκεύη 22%

   3. Βαφές μαλλιών 19%

   4. Επιτραπέζια παιχνίδια 18%

   5. Παζλ 17%

   6. Μηχανές κουρέματος 15%

   7. Υπολογιστές / εξοπλισμός 13%

   8. Μαξιλάρια 13%

   9. Αλτήρες/Όργανα γυμναστικής 13%

   10. Τέχνες και χειροτεχνίες 12 %

   Συμβουλές της Mastercard προς κατόχους καρτων για ασφαλείς συναλλαγές στο Διαδίκτυο

   – Επιλέξτε ασφαλείς ιστοσελίδες: Πραγματοποιήστε διαδικτυακές συναλλαγές μόνο μέσα από ασφαλείς ιστοσελίδες. Οι ασφαλείς ιστοσελίδες ξεκινούν με το «https» και διαθέτουν ένα σύμβολο με την εμφάνιση ενός κλειδωμένου λουκέτου στο πρόγραμμα περιήγησης τους.

   – Διατηρήστε τα στοιχεία σας ασφαλή: Μην στέλνετε ποτέ τα στοιχεία της τράπεζας ή της πιστωτικής σας κάρτας μέσω email, γραπτού μηνύματος, μέσων κοινωνικής δικτύωσης ή μέσω τηλεφώνου.

   – Ενημέρωση της προστασίας ασφάλειας: Βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερώσει τις υπηρεσίες ασφάλειας και προστασίας σε οποιαδήποτε συσκευή σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε για αγορές, είτε πρόκειται για το κινητό τηλέφωνο, τον φορητό υπολογιστή ή το tablet σας.

   – Εμπιστευτείτε το ένστικτο σας: Αν παρατηρήσετε μια διαδικτυακή προσφορά η οποία μοιάζει πολλή καλή για να είναι αληθινή, μάλλον η παρατήρησή σας είναι σωστή. Πραγματοποιείτε πάντα την απαραίτητη έρευνα, αν νιώθετε ανασφαλείς.