Αλτμάιερ: Στόχος να επιστρέψουμε στα προ κορωνοϊού επίπεδα στο β΄ μισό του 2022

0
3

Ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Πέτερ Αλτμάιερ, δήλωσε ότι στόχος του είναι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης να επιστρέψει στα προ κρίσης επίπεδα στο β΄ μισό του 2022.

«Υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ» ανέφερε ο Αλτμάιερ σε δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι στόχος του είναι η Γερμανία να επιστρέψει στην ανάπτυξη στο β΄ μισό του έτους.

Ο κυβερνητικός συνασπισμός της καγκελαρίου Μέρκελ συμφώνησε την Τετάρτη σε ένα πακέτο στήριξης ύψους 130 δισ. ευρώ, για την επιτάχυνση της γερμανικής ανάκαμψης από τον κορωνοϊό.

Ο Αλτμάιερ δήλωσε ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο οικονομικό πακέτο στήριξης από το 1949, έτος κατά το οποίο ιδρύθηκε η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας.

«Η οικονομία δεν έχει ακόμη φτάσει στον πάτο» πρόσθεσε. «Στις επόμενες εβδομάδες και μήνες θα βιώσουμε δύσκολες στιγμές. Υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ».

Ο ίδιος δήλωσε ότι «στόχος μου ως υπουργός Οικονομίας, στόχος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, είναι να επιστρέψουμε σε τροχιά ανάκαμψης ήδη από αυτό το έτος -στο β΄ μισό του έτους- για να βιώσουμε ισχυρή δυναμική ανάκαμψης ύψους 5% στο επόμενο έτος και να επιστρέψουμε στο προ πανδημίας του κορωνοϊού επίπεδο, στο β΄ μισό του 2022 το αργότερο».