«Athens is Back» με κλειστούς δρόμους και κυκλοφοριακό έμφραγμα

0
4

Μια από τις μεγαλύτερες περιπέτειες των τελευταίων 20 ετών βιώνουν από εχθές οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου, που επιχειρούν αναγκαστικά ως εργαζόμενοι ή ως επισκέπτες και πελάτες καταστημάτων να διέλθουν από το κέντρο των Αθηνών.

Η απόφαση του Δήμου Αθηναίων να περιορίσει σχεδόν αιφνιδίως και με περιορισμένες μελέτες επιπτώσεων την κίνηση των οχημάτων σε βασικούς οδικούς άξονες του κέντρου της πόλης έχει προκαλέσει μεγάλη αγανάκτηση, εκνευρισμό και έντονη δυσαρέσκεια.

Ανάμεσα στα πρώτα θύματα είναι και οι έμποροι των Αθηνών, που είδαν την ήδη υποτονική κίνηση να μηδενίζεται εχθές και σήμερα και οι οποίοι ανησυχούν ιδιαίτερα για τις επιχειρήσεις τους που προσπαθούν να βγουν από την κρίση, που προκάλεσε ο κορωνοϊός.

Η σημερινή συνάντηση των εμπόρων των Αθηνών με τον δήμαρχο Κ. Μπακογιάννη αναμενόταν να δώσει κάποιες λύσεις αλλά από αυτήν ο Δήμος έκρινε ότι το μόνο που πρέπει να ανακοινώσει είναι το πρόγραμμα «Athens is Back».

Η ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων μετά την συνάντηση με τους εμπόρους της πόλης

Δήμος Αθηναίων και Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ενώνουν δυνάμεις για τη στήριξη των επιχειρήσεων και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Αθηναίων αμέσως μετά την συνάντηση και στο οποίο δεν αναφέρονται τα τεράστια κυκλοφοριακά προβλήματα που καταγράφονται δύο ημέρες από τον αποκλεισμό κεντρικών οδικών αρτηριών από τα αυτοκίνητα, τους εργαζόμενους και τους επισκέπτες.

«Η Αθήνα είναι έτοιμη να μας υποδεχθεί ξανά! O Δήμος Αθηναίων ενώνει τις δυνάμεις του με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών και παρουσιάζει την πρωτοβουλία «Athens is Back», με στόχο να στηρίξει κάθε μικρή και μεγάλη επιχείρηση της πόλης. Η πρωτοβουλία ανακοινώθηκε σήμερα μετά την συνάντηση του δημάρχου Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννη με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρο Καφούνη και τα μέλη του Δ.Σ.

Από την Τρίτη 16 Ιουνίου, όλες οι επιχειρήσεις και οι πολιτιστικοί φορείς που δραστηριοποιούνται και στις επτά Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας καλούνται να προβάλλουν τις τρέχουσες προσφορές και εκπτώσεις τους μέσα από τη δυναμική πλατφόρμα www.athensisback.gr, δίνοντας έτσι σε κατοίκους και επισκέπτες ένα επιπλέον κίνητρο να βγουν έξω, να κάνουν τις αγορές τους και να διασκεδάσουν στην πόλη -τηρώντας πάντα τις αποστάσεις ασφαλείας και τις προβλεπόμενες οδηγίες για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Η δράση, που υλοποιείται από την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων, θα παραμείνει ενεργή για τρεις μήνες και θα ολοκληρωθεί στις 16 Σεπτεμβρίου 2020.

Η πλατφόρμα «Athens is Back» βρίσκεται από σήμερα στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου επιχειρηματία που θέλει να δηλώσει συμμετοχή και να μάθει όλες τις λεπτομέρειες αναφορικά με την ανάρτηση των προσφορών του.

« Όλη αυτή η περίοδος, μας έδωσε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε μία μεγάλη ψηφιακή εργαλειοθήκη. Κάναμε τεράστια βήματα προς τον εκσυγχρονισμό και την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών μας. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε σε αυτήν την κατεύθυνση, όχι μόνο για τη σχέση του δήμου με τους πολίτες αλλά και για την προώθηση της τοπικής αγοράς μας, για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και την αναβάθμισή της. Στηρίζουμε με πράξεις και αξιοποιώντας την τεχνολογία, κάθε επιχείρηση, κάθε επαγγελματία που σηκώνει το βάρος από τις επιπτώσεις της πανδημίας. Και το κάνουμε μαζί με τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης. Γιατί μπορούμε να δημιουργήσουμε και να πετύχουμε πράγματα όταν προσπαθούμε όλοι μαζί», τονίζει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης επισημαίνει:

«Η πρόσφατη κρίση έχει αφήσει βαθιές πληγές στην αγορά της πρωτεύουσας και οι περιορισμένες τουριστικές ροές δημιουργούν αβεβαιότητα για την επόμενη ημέρα, στην επιχειρηματική κοινότητα της πόλης. Ο Ε.Σ.Α. από την πρώτη στιγμή τόνισε πόσο σημαντικό είναι να σταλεί το μήνυμα ότι η Αθήνα είναι ανοιχτή και έτοιμη να υποδεχτεί φίλους και επισκέπτες. Η καμπάνια «Athens is Back» αποτελεί την πρώτη μίας σειράς πρωτοβουλιών που αναλαμβάνουμε σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, με στόχο να ενημερώσουμε το κοινό για τις υπηρεσίες και τις μοναδικές προσφορές που θα βρει ο καταναλωτής που επισκέπτεται το μεγαλύτερο και καλύτερο «Εμπορικό Κέντρο» της χώρας: την αγορά της Αθήνας!»