Έγκριση επενδύσεων μέσω του Κεντρικού Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής

0
3

Επιταχύνονται σημαντικά επενδύσεις και μελέτες, ύστερα από τις εγκρίσεις αποφάσεων του Κεντρικού Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής (ΚΕΣΑ), που συνεδρίασε υπό την προεδρία του γενικού γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού & Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιου Μπακογιάννη.

Οι αποφάσεις αφορούν μεταξύ άλλων τον σταθμό επιβατών στο λιμάνι της Σούδας, αλλά και τη μελέτη για την αναβάθμιση του αεροδρομίου Μακεδονία.

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων εγκρίθηκε η ανέγερση βιομηχανικού κτιρίου ιδιοκτησίας της εταιρείας ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ Α.Ε. στην εκτός σχεδίου περιοχή Βεγόρας του Δήμου Αμυνταίων.

Η εν λόγω απόφαση αφορά σε ανέγερση οινοποιείου σε αγροτεμάχιο που αποτελεί τμήμα της ευρύτερης περιοχής του παλαιού ορυχείου εξόρυξης λιγνίτη του Δήμου Αμυνταίου.

Επίσης, εγκρίθηκε η κατασκευή νέου κτιρίου Κέντρου Αποθήκευσης και Διανομής, στην τοποθεσία «Γκόριτσα» ή «Δώδεκα Λιθάρια» στην Τοπική Κοινότητα Θηβαίων. Αφορά στην κατασκευή νέου κτιρίου (άνω των 5.000 τ.μ.) σε παράπλευρη οδό της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας.

Επιπλέον, εγκρίθηκε η αρχιτεκτονική μελέτη για τον «Σταθμό επιβατών Λιμένα Σούδας – ενδιάμεση φάση», η οποία σημειωτέων έχει λάβει το Α' Βραβείο αρχιτεκτονικού διαγωνισμού προσχεδίων και αφορά στο νέο σταθμό επιβατών λιμένα Σούδας στην προβλήτα Αδριάς.

Ακόμα, εγκρίθηκε η αρχιτεκτονική μελέτη για το «κτίριο του Αεροσταθμού του Αεροδρομίου Θεσσαλονίκης». Όπως έγινε γνωστό, το κτίριο στο Αεροδρόμιο Μακεδονία θα αναβαθμιστεί με αναδιαμορφώσεις των υφιστάμενων εγκαταστάσεων και ανέγερση νέας κτιριακής υποδομής. Το υφιστάμενο κτήριο διατηρείται ως έχει και θα συνδέεται με το νέο με δυο συνδετήριους κλειστούς διαδρόμους.

Τέλος, εγκρίθηκε η μελέτη για τη διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου Αγ. Παρασκευής για την ανάδειξη των διατηρητέων ταφικών Μνημείων στον Δήμο Λεβαδέων. Χαρακτηριστικό της σπουδαιότητας που κατέχει το νεκροταφείο στην ιστορία της πόλης είναι το γεγονός, ότι από τα δεκαεννέα διατηρητέα μνημεία, που αναφέρονται στον κατάλογο της προκήρυξης για ολόκληρη την πόλη, τα έξι είναι εντός του χώρου και το έβδομο είναι ο ίδιος ο ναός.