Έντονα ανοδικά άνοιξε η Wall Street

0
4

Κέρδη καταγράφουν οι δείκτες της Wall Street την Παρασκευή, με την αγοραστική όρεξη να τροφοδοτούν οι αναφορές ότι η Κίνα ενδεχομένως να αυξήσει τις αγορές αμερικανικών αγροτικών προϊόντων, με τους επενδυτές όμως να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους και στις εξελίξεις από το μέτωπο του κορονοϊού καθώς σε ορισμένες πολιτείες συνεχίζουν να αυξάνονται τα κρούσματα.

Οι αναλυτές, εν τω μεταξύ, περιμένουν σήμερα αυξημένο όγκο συναλλαγών αλλά και εντονότερη μεταβλητότητα καθώς είναι ημέρα quadruple witching στη Wall Street, ήτοι η ταυτόχρονη λήξη futures και options σε χρηματιστηριακούς δείκτες και μετοχές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Goldman Sachs, σήμερα πρόκειται να λήξουν options αξίας περίπου 1,8 τρισ. δολαρίων στον δείκτη S&P 500, που αποτελεί τον τρίτο υψηλότερο όγκο ιστορικά σε λήξη εκτός Δεκεμβρίου. Σημειώνεται ότι το quadruple witching, λαμβάνει χώρα κάθε τρίτη Παρασκευή του Μαρτίου, του Ιουνίου, του Σεπτεμβρίου και του Δεκεμβρίου.

Έτσι, ο Dow Jones προσθέτει 190 ή 0,73% και κινείται στις 23.271,71 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,79% στις 3.139,80, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κερδίζει 0,89% και περνά το ψυχολογικό επίπεδο των 10.000 μονάδων, κινούμενος στις 10.031,27 μονάδες.

Και οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες κινούνται σε τροχιά να ολοκληρώσουν την εβδομάδα με σημαντικά κέρδη. Μέχρι στιγμής από την αρχή της εβδομάδας ο Dow Jones ενισχύεται 1,9%, ο S&P 500 κερδίζει 2,4%, ενώ ο Nasdaq καταγράφει κέρδη άνω του 3%.

Οι επενδυτές οδήγησαν για ακόμη μια εβδομάδα υψηλότερα τις τιμές των μετοχών, παρότι τα στοιχεία καταδεικνύουν αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στη Φλόριντα, την Αριζόνα, την Καλιφόρνια και το Τέξας, οι οποίες ανέφεραν όλες αριθμούς ρεκόρ την Πέμπτη.