Έτσι διαμορφώνονται οι βασικές προτεραιότητες του ΣΕΒ

Η προώθηση της Κυκλικής Οικονομίας, η αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής, η προστασία της Βιοποικιλότητας, καθώς και το ευρύτερο πλαίσιο του ΟΗΕ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη είναι οι βασικοί άξονες δράσης του Συμβουλίου του ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, όπως καθορίστηκαν στη γενική του συνέλευση που πραγματοποιήθηκε χθες μέσω τηλεδιάσκεψης.

Η Συνέλευση ανανέωσε τη θητεία όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου για τα επόμενα δύο χρόνια, υπό την προεδρία του Ιωάννη Πανιάρα, ενώ παράλληλα εξελέγησαν οι κ.κ. Ανδρέας Σιάμισιης-Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε., Νίκος Εμμανουηλίδης-Διευθύνων Σύμβουλος της NESTLE HELLAS A.E., Δημήτρης Παπαδόπουλος-Γενικός Διευθυντής Εταιρικής Διακυβέρνησης και Αειφόρου Ανάπτυξης της MYTILINEOS, ως νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

«Είναι σημαντικό να διασφαλιστούν η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και η δίκαιη μετάβαση για όλους τους κοινωνικούς εταίρους, έτσι ώστε η Ευρώπη να βγει ισχυρότερη, ως διεθνές παράδειγμα για την επιτυχημένη βιώσιμη ανάπτυξη» υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση του Συμβουλίου.

Ο επανεκλεγείς πρόεδρος Ιωάννης Πανιάρας δήλωσε: «Η πανδημία του κορωνοϊού και η επιτυχής μέχρι τώρα αντιμετώπισή της στη χώρα μας ανέδειξε την ικανότητά μας ως κοινωνία να δρούμε συνεργατικά και να καινοτομούμε ταχύτατα όταν βρισκόμαστε απέναντι σε μεγάλες προκλήσεις.

»Οι προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής, της εξάντλησης των φυσικών πόρων και της απώλειας της βιοποικιλότητας είναι μπροστά μας και είναι τεράστιες.

»Ας αξιοποιήσουμε τη συνεργασία και την καινοτομία τώρα, στην ανάγκη ταχείας ανάκαμψης από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας. Να επενδύσουμε άμεσα και αποτελεσματικά στη βιώσιμη ανάπτυξη, κερδίζοντας απέναντι στις παγκόσμιες προκλήσεις, για να παραδώσουμε ένα καλύτερο αύριο στις επόμενες γενιές».