Η Tesla εισέρχεται στη κατηγορία των αμιγώς ηλεκτρικών φορτηγών

0
4

Η ανάγκη για μείωση των ρύπων που εκπέμπουν τα αυτοκίνητα δημιουργεί νέες ευκαιρίες για τους κατασκευαστές αυτοκινήτων. Η Tesla, πρωτοπόρος στην ανάπτυξη των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, επιταχύνει την διαδικασία για την έναρξη της παραγωγής του ηλεκτρικού φορτηγού της.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, δήλωσε στο προσωπικό του ότι ήρθε η ώρα να ξεκινήσει η παραγωγή του ηλεκτρικού φορτηγού για εμπορική χρήση Tesla Semi, αναφέρει το Reuters.

Το νέο ηλεκτρικό φορτηγό της Tesla παρουσιάστηκε στη Καλιφόρνια των ΗΠΑ, στις 16 Νοεμβρίου 2017, αλλά έκτοτε δεν ανακοινώθηκαν από την εταιρεία, τα λεπτομερή προγράμματα που καθορίζουν την κατασκευή του. Όταν ο Μασκ παρουσίασε το πρωτότυπο και φουτουριστικό Semi με μπαταρία το 2017, είπε ότι το φορτηγό θα τεθεί σε παραγωγή μέχρι το 2019. Πιο πρόσφατα, είπε ότι το Semi θα τεθεί στη παραγωγή όγκου έως το 2021.

 «Η παραγωγή της μπαταρίας και του κινητήρα θα πραγματοποιηθεί στη Γκίγκα Νεβάδα», δήλωσε ο Mασκ. Τα περισσότερα από τα άλλα τμήματα θα κατασκευαστούν σε άλλες πολιτείες.

Ο Mασκ δήλωσε ότι η Tesla αναζητά άλλες πολιτείες των ΗΠΑ για την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου, υπονοώντας ότι το Τέξας θα μπορούσε να είναι μια υποψήφια περιοχή. Η Οκλαχόμα και άλλες πολιτείες κάνουν εκστρατεία για να εξασφαλίσουν την σημαντική επένδυση.

Οι μετοχές της Tesla σημείωσαν άνοδο περίπου 6% και έφτασαν τα 1.000 δολάρια σήμερα. Πλέον η Tesla είναι η δεύτερη πιο πολύτιμη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, πίσω από την Toyota.