Κ. Ζίγκλερ: Ο ΟΠΑΠ έχει ισχυρά θεμέλια και θα πετύχουμε τους στόχους μας

0
3

Την πεποίθηση ότι ο ΟΠΑΠ θα επιτύχει τους στρατηγικούς στόχους που έχουν τεθεί, παρά τις επιπτώσεις της κρίσης του COVID-19, εξέφρασε η διοίκηση της ΟΠΑΠ ΑΕ, στο πλαίσιο της ετήσιας τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας που ολοκληρώθηκε προ ολίγου.

Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΟΠΑΠ, Καμίλ Ζίγκλερ, μιλώντας στο πλαίσιο της συνέλευσης τόνισε πως το 2019 ήταν μια καλή χρονιά για τον ΟΠΑΠ κατά την οποία επετεύχθη καλή επίδοση στα ακαθάριστα έσοδα και την κερδοφορία. Στο πλαίσιο αυτό, σημείωσε, ο Οργανισμός έχει ήδη διανέμει μέρισμα 1 ευρώ ανά μετοχή, ως έκτακτο, ενώ το ΔΣ έχει προτείνει τη διανομή τακτικού μερίσματος 0,30 ευρώ προς τους μετόχους.

Η ολοκλήρωση του δικτύου των VLTs, συνέχισε, ήταν ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός για την προηγούμενη χρήση, κάτι που ήδη έχει αποτυπωθεί στα οικονομικά μεγέθη του Ομίλου, συμβάλλοντας στην καταπολέμηση του παράνομου τζόγου. Επίσης, ο κ. Ζίγκλερ τόνισε πως συνεχίστηκε η ανάπτυξη του δικτύου και βελτιώθηκε η δραστηριότητα του αθλητικού στοιχηματισμού.

"Για το 2020 η πανδημία έφερε σημαντικές προκλήσεις για την οικονομία και τον ΟΠΑΠ. Εστιάσαμε στην προστασία της ρευστότητας και της οικονομικής μας θέσης. Ο ισχυρός ισολογισμός μας θα επιτρέπει στον ΟΠΑΠ να ανακάμψει. Ο ΟΠΑΠ έχει γερά θεμέλια και είμαι αισιόδοξος ότι θα πετύχουμε τους στρατηγικούς μας στόχους", σημείωσε ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΟΠΑΠ.

Στο πλαίσιο ερωτήσεων των μετόχων, η διοίκηση ανέφερε πως το πρόγραμμα επανεπένδυσης μερισμάτων και γενικότερα της μερισματικής πολιτικής της θα συνεχιστεί για τα επόμενα χρόνια. Σημειώθηκε επίσης πως θα συνεχιστεί και το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών, που πλέον ανέρχονται σε 1,8 εκατ. τεμάχια.

Σε ό,τι αφορά την έναρξη της διαδικασίας παραχώρησης νέων αδειών διαδικτυακού στοιχηματισμού, ο κ. Ζίγκλερ τόνισε πως ο ΟΠΑΠ παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα είναι έτοιμος να συμμετάσχει στο νέο τοπίο που θα διαμορφωθεί.

Παράλληλα, ανακοίνωσε πως υπεγράφη προ ημερών το SPA για τη συναλλαγή απόκτησης του 51% της Stoiximan (SMGC) σε Ελλάδα και Κύπρο, με το οριστικό closing της συναλλαγής να αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες. Η διοίκηση ανέφερε πως η "διπλή πολιτική" της ανεξάρτητης πορείας των δύο Ομίλων θα συνεχιστεί.

Ο Acting CEO Γιάν Κάρας από την πλευρά του ανέφερε πως ο ΟΠΑΠ έκανε χρήση των μέτρων στήριξης που προσέφερε η κυβέρνηση για τους πράκτορες του Οργανισμού, ενώ σημειώθηκε και η σημαντική συνεισφορά του ΟΠΑΠ στο σύστημα Υγείας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας στη χώρα.

Σημειώνεται πως η Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 627 μετόχων (και αντιπροσώπων) σε ποσοστό 77,43%, το υψηλότερο ιστορικά ποσοστό σε ΓΣ της εταιρείας, ενέκρινε με απόλυτη πλειοψηφία όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, της διανομής μερίσματος συμπεριλαμβανόμενης. Ως ημερομηνία αποκοπής του μερίσματος ορίστηκε η 21η Ιουλίου 2020.