Μικτά πρόσημα στη Wall Street

0
4

Με μικτά πρόσημα κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street στις συναλλαγές της Δευτέρας μετά τις βαριές απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας, με τους επενδυτές να παραμένουν προσηλωμένοι στα στοιχεία που ανακοινώνονται από τις ΗΠΑ για την πορεία των νέων κρουσμάτων και των νέων νοσηλειών.

Η όρεξη για ρίσκο παραμένει περιορισμένη καθώς ξεκινά η εβδομάδα, με τα τελευταία στοιχεία για την πορεία της πανδημίας να διαμορφώνουν μια ζοφερή εικόνα. Σε παγκόσμια επίπεδο, τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 10 εκατ.  ενώ οι θάνατοι τους 500.000.

Το σύνολο των καταγεγραμμένων κρουσμάτων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία του Johns Hopkins University, ξεπέρασαν τα 2,5 εκατ. Μόνο την Κυριακή κατεγράφηκαν πάνω από 42.000 νέα κρούσματα, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει το Johns Hopkins University.

Πάνω από δέκα πολιτείες, μεταξύ των οποίων η Φλόριντα, το Τέξας, η Καλιφόρνια και η Αριζόνα, αναγκάστηκα να εγκαταλείψουν τα σχέδια τους για την επανεκκίνηση της οικονομίας τους και να επιστρέψουν στους αυστηρούς περιορισμούς προκειμένου να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού που φαίνεται να έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones κερδίζει 199,71 μονάδε ή 0,78%στις 25.208,97 μονάδες. Ο ευρύτερος S&P 500 σημειώνει οριακές μεταβολές στις 3.010,73 μονάδες, ενώ ο Nasdaq χάνει 67,56 μονάδες ή -0,67% στις 9.696,05 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές του δείκτη Dow Jones 25 κινούνται με θετικό πρόσημο και μόλις πέντε με αρνητικό. Εξ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η Boeing με άλμα 6,64% στα 181,41 δολ. και ακολουθούν η Raytheon Technologies με άνοδο 2,72% στα 60,71 δολ. και η Walgreens Boots Alliance στα 42,15 δολ. με κέρδη 2,40%.

Το ράλι της Boeing ερχεται καθώς οι δοκιμαστικές πτήσεις των επισκευασμένων Boeing 737 Max αναμένεται να ξεκινήσουν εντός της ημέρας.

Στον αντίποδα οι μετοχές με τις μεγαλύτερες απώλειες είναι η Intel (-1,23%), η Cisco Systems (-1,14%) και η Microsoft (-0,91%).

Ο υπουργός Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ Άλεξ Άζαρ μιλώντας στο NBC την Κυριακή προειδοποίησε ότι το παράθυρο που έχουμε για να αποτρέψουμε την αναζωπύρωση του ιού "αρχίζει να κλείνει".

Σε επιχειρηματικό επίπεδο, ο τίτλος του Facebook κατρακυλά 3% μετά την ανακοίνωση μεγάλων αμερικανικών εταιρειών ότι θα σταματήσουν να διαφημίζονται στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης λόγω της αποτυχίας του να καταπολεμήσει το διχαστικό περιεχόμενη και την ρητορική του μίσους.

Το Facebook ανακοίνωσε πάντως ότι ενόψει και των προεδρικών εκλογών του 2020 θα αναμορφώσει την πολιτική του, επισημαίνοντας τις αναρτήσεις που παραβιάζουν τις πολιτικές του αλλά χωρίς να τις απομακρύνει εάν θεωρούνται άξιες δημοσίευσης.