Μητσοτάκης στο Bloomberg: Η ανάκαμψη στην Ελλάδα θα είναι ισχυρή

0
2

Μήνυμα ότι η κυβέρνηση θα αξιοποιήσει, με τον ευνοϊκότερο τρόπο για την οικονομία και την ανάπτυξη, το πακέτο των 32 δισεκατομμυρίων ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι τα ποσά από το Ταμείο ανάκαμψης θα κατευθυνθούν, κατά κύριο λόγο, στις επενδύσεις και τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα, εκτιμώντας, παράλληλα, ότι το ελατήριο της ανάπτυξης, μετά την πανδημία του κορονοϊού, θα είναι ισχυρό για την Ελλάδα.

«Πιστεύω ότι η ανάκαμψη θα είναι δυναμική το 2021. Και για εμάς είναι ένα σημαντικό έτος, καθώς συμπληρώνονται 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση», σημείωσε ο πρωθυπουργός, στρέφοντας την οπτική του στην επαναλαμβανόμενα θετική αντίδραση των αγορών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι κυβερνητικός στόχος είναι να διατηρηθεί η σταθερή πρόσβαση της χώρας στις αγορές. «Τα 32 δισεκατομμύρια ευρώ είναι πολλά. Μας παρέχουν τεράστιες δυνατότητες. Για να εφαρμόσουμε το μεταρρυθμιστικό μας πρόγραμμα», είπε ο πρωθυπουργός, κρατώντας στην πρώτη γραμμή την κεντρική στρατηγική για περαιτέρω μείωση των φόρων και για στήριξη της εργασίας, μέσα από το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ.

«Η πρώτη μου προτεραιότητα είναι να μη χάσουμε πολλές θέσεις εργασίας ως αποτέλεσμα της κρίσης», συμπλήρωσε.