Ν. Παππάς: «Η ΝΔ αναδεικνύεται σε κυβέρνηση της ύφεσης»

0
4

«Η ΝΔ αναδεικνύεται σε κυβέρνηση της ύφεσης. Παρέλαβε από τον ΣΥΡΙΖΑ μια οικονομία σε ανάπτυξη και μέσα σε λίγους μήνες την οδήγησε σε συρρίκνωση» αναφέρουν σε δήλωσή τους ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, και ο αναπληρωτής τομεάρχης, Γιώργος Τσίπρας, με αφορμή τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το ΑΕΠ.

Ειδικότερα, αναφέρουν ότι η κυβέρνηση οδήγησε «στο -1,6% το ΑΕΠ το α' τρίμηνο του 2020. Στο -0,7% το τελευταίο τρίμηνο του 2019. Στο -8,4% οι επενδύσεις το α' τρίμηνο του 2020».

«Οι επιπτώσεις της καταστροφικής πολιτικής Μητσοτάκη ήρθαν πριν από τις επιπτώσεις της πανδημίας. Ο κορωνοϊός συνάντησε τη χώρα μετά την ύφεση» αναφέρουν και σχολιάζουν πως «τα ελλιπή μέτρα ενίσχυσης επιχειρήσεων και εργαζομένων αποτελούν μέρος της στρατηγικής της "ανοσίας της αγέλης" στην οικονομία» και «δεν ανακόπτουν την πορεία προς νέα βαθιά ύφεση». Κατόπιν αυτών σημειώνουν πως «για να Μείνουμε Όρθιοι απαιτείται άμεση ενίσχυση και ένα "σχέδιο Ηρακλής" για τις επιχειρήσεις, καθώς και η επανέναρξη των μεγάλων έργων υποδομής».