Ν. Σοφιανός: Υπό διωγμό επαγγελματίες και εργαζόμενοι της Αθήνας με τον «Μεγάλο Περίπατο»

0
3

«Εδώ και ένα μήνα γίνεται πλύση εγκεφάλου των Αθηναίων για ένα βιαστικό, βεβιασμένο μέτρο το οποίο θέλει να υπηρετήσει την εικόνα της τουριστικής Αθήνας, της Αθήνας ενός «ανοιχτού mall».

Ενώ δεν έχει τουρίστες, είμαστε εν μέσω πανδημίας, δεν ισχύει ο δακτύλιος στην Αθήνα και κυριολεκτικά θέλουν να βάλουν σε διωγμό τους επαγγελματίες αυτής της πόλης που ζουν στο κέντρο, τους εργαζόμενους αυτής της πόλης, όλον αυτό τον κόσμο τον οποίο από την προηγούμενη Πέμπτη τον έχουν βάλει σε μεγάλη ταλαιπωρία, έχουν δημιουργήσει μεγάλη οργή και επιμένουν με αστεία επιχειρήματα» τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον Δήμο Αθήνας, σχολιάζοντας, σε παρέμβασή του στον τ/σ Mega, τη μεγάλη ταλαιπωρία που προκάλεσε «ο Μεγάλος Περίπατος».

«Η συγκεκριμένη μελέτη στην οποία βασίστηκε η απόφαση που πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας και μαζί με τον κ. Μπακογιάννη οι συνδυασμοί του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ οι οποίοι τη στήριξαν, λέει ότι μετά από κάποιο διάστημα θα δημιουργηθούν νέες συνήθειες στους Αθηναίους. Δεν υπάρχει, δηλαδή, μια συνολική μελέτη που αφορά όλο το κέντρο και όλη την Αττική» πρόσθεσε.

Είπε ότι «είναι δεδομένο πως χρειάζεται περισσότερος χώρος για τους πεζούς», τονίζοντας, ταυτόχρονα «είναι υποκριτικό την ώρα που έχουν προκαλέσει αυτήν την ταλαιπωρία των Αθηναίων να έχουν μετατρέψει το Λυκαβηττό σε ένα τεράστιο γκαράζ με ντράϊβ-ιν με χιλιάδες αυτοκίνητα».

Ο Ν. Σοφιανός ανέφερε, ακόμα, ότι «δίχως επιστημονικό αντίλογο, που υπάρχει, δίνουν, σε αυτές τις συνθήκες και με τεράστια προβλήματα που υπάρχουν στην πόλη και στις υποδομές της, 2 εκατ. ευρώ για να κάνουν κολωνάκια και ζαρντινιέρες για να κλείσουν το κέντρο, να ταλαιπωρήσουν τον κόσμο».

«Πρέπει να πάρουν πίσω, άμεσα αυτό το μέτρο» κατέληξε στην παρέμβασή του ο Ν. Σοφιανός.