Νέα εβδομαδιαία κέρδη για τον χρυσό

0
3

Ανοδικά έκλεισε την Παρασκευή ο χρυσός, ολοκληρώνοντας με κέρδη και την εβδομάδα, καθώς η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στις ΗΠΑ εντείνει τους φόβους για δεύτερο κύμα lockdown προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού, στρέφοντας τους επενδυτές να αναζητήσουν καταφύγιο στο πολύτιμο μέταλλο.

Η τιμή του χρυσού διαμορφώθηκε ωστόσο ελαφρώς χαμηλότερα από το υψηλό σχεδόν 8 ετών που «χτύπησε» την Τρίτη, καθώς Τετάρτη και Πέμπτη το μέταλλο κινήθηκε πτωτικά, αφού το δολάριο, επίσης παραδοσιακό επενδυτικό καταφύγιο, απορρόφησε μέρος των ροών.

Σήμερα, όμως, ο χρυσός επέστρεψε σε ανοδική τροχιά, καθώς το χθεσινό ρεκόρ κρουσμάτων του κορωνοϊού στις ΗΠΑ οδήγησε κάποιες πολιτείες να λάβουν εκ νέου μέτρα περιορισμού της εξάπλωσης, γεγονός που τρόμαξε τους επενδυτές που φοβούνται ότι θα ανασταλεί η προσπάθεια επανεκκίνησης της οικονομίας.

Έτσι, το συμβόλαιο Αυγούστου για τον χρυσό ενισχύθηκε σήμερα κατά 9,70 δολάρια ή 0,6% και τερμάτισε τη συνεδρίαση στα 1.780,30 δολάρια η ουγγιά. Σε διάστημα εβδομάδας, το πολύτιμο μέταλλο «έγραψε» κέρδη της τάξης του 1,6%.

Κέρδη κατέγραψε την Παρασκευή και το ασήμι, με το συμβόλαιο Ιουλίου να ενισχύεται κατά 14 σεντς ή 0,8% στα 18,035 δολάρια η ουγγιά, διευρύνοντας επίσης τα εβδομαδιαία κέρδη του στο 1,1%.

Στα υπόλοιπα μέταλλα, ο χαλκός παράδοσης Ιουλίου υποχώρησε κατά 0,2% στα 2,659 δολάρια η λίβρα, αν και το πιο ενεργό συμβόλαιο του Σεπτεμβρίου ενισχύθηκε οριακά κατά 0,04% στα 2,679 δολάρια. Σε εβδομαδιαία βάση το μέταλλο ενισχύθηκε κατά 2,6%.

Αντίθετα, κέρδη σημείωσε το συμβόλαιο Ιουλίου της πλατίνας, που κέρδισε 0,9% και έκλεισε στα 809,90 δολάρια η ουγγιά, καθώς και το συμβόλαιο Σεπτεμβρίου για το παλλάδιο, που ενισχύθηκε κατά 2,7% στα 1.894,40 δολάρια η ουγγιά, περιορίζοντας τις εβδομαδιαίες απώλειές του στο 0,7%.