Ο Ερντογάν πήρε 316 εκατ. ευρώ από την Παγκόσμια Τράπεζα για να δημιουργήσει δουλειές για Σύρους πρόσφυγες

0
3

Η κρατική τράπεζα ανάπτυξης και επενδύσεων της Τουρκίας εξασφάλισε δάνειο 316 εκατομμυρίων ευρώ από την Παγκόσμια Τράπεζα, με στόχο να βοηθήσει στη δημιουργία θέσεων εργασίας σε επαρχίες με μεγάλο αριθμό Σύρων προσφύγων.

Το δάνειο θα βοηθήσει τους πρόσφυγες και τους Τούρκους πολίτες να αποκτήσουν πρόσβαση σε ευκαιρίες απασχόλησης σε αξιόπιστες επιχειρήσεις, ανέφερε την Τρίτη το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Ο δανεισμός «θα προσφέρει στις δικαιούχους επιχειρήσεις στις επαρχίες που συμπεριλαμβάνονται στο πρότζεκτ, μεγαλύτερη πρόσβαση σε χρηματοοικονομικούς πόρους και δεξιότητες για να ενισχύσουν την ικανότητά τους να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις», ανέφερε η Παγκόσμια Τράπεζα σε έκθεση που περιγράφει τη χρηματοδότηση και τους όρους της, σύμφωνα με το Anadolu.

Η Τουρκία έχει μια μεγάλη μη καταγεγραμμένη οικονομία και οι πρόσφυγες συχνά απασχολούνται σε εταιρείες χωρίς επίσημες συμβάσεις ή ασφάλεια με μισθό που δεν έχει καμία σχέση με τον κατώτατο μισθό. Περίπου 4 εκατομμύρια πρόσφυγες και οικονομικοί μετανάστες ζουν στην Τουρκία, η οποία έχει δεχτεί εκατομμύρια ανθρώπους που εγκαταλείπουν τη γειτονική Συρία.

Το δάνειο θα εκταμιευτεί μέσω ενδιάμεσων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, ανέφερε το Anadolu, επικαλούμενο τον Tano Kouame, αξιωματούχο της παγκόσμιας τράπεζας στην Τουρκία.