Ο υπουργός Οικονομικών Π. Άλταμαϊερ αναμένει δύσκολες διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα ανάκαμψης

0
2

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών Πέτερ Άλταμαϊερ αναμένει δύσκολες διαπραγματεύσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση  για το προγραμματισμένο σχέδιο ανάκαμψης ύψους δισεκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να αντιμετωπισθεί η κρίση του κορονοϊού.

«Αναμένω δύσκολες διαπραγματεύσεις κατά τη διάρκεια της γερμανικής προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το πρόγραμμα οικονομικής ανάκαμψης της Ευρωπαικής Ένωσης προκειμένου να αντιμετωπισθεί η κρίση του κορονοϊού. Bασίζομαι όμως στο ότι όλα τα μέρη έχουν συνείδηση του γεγονότος ότι δεν πρόκειται εν προκειμένω μόνο για μια συμφωνία υπέρβασης μιας οικονομικής κρίσης.

Διακυβεύεται συνολικά η Ευρώπη. Πρόκειται για ένα θεσμό στον οποίο χρωστάμε ένα μεγάλο μέρος της ευημερίας μας και της ευτυχίας μας», δήλωσε ο Χριστιανοδημοκράτης πολιτικός σε σημερινή του συνέντευξη στο Focus Online.

«Κάθε χώρα η οποία αναλαμβάνει την προεδρία της Ευρωπαϊκού Συμβουλίου πρέπει να είναι ειλικρινής μεσολαβητής. Και οι εταίροι μας όμως θα πρέπει να κατανοήσουν ότι χωρίς μια αποδοτική, οικονομικά ισχυρή Γερμανία πολλοί από αυτούς θα μπορούσαν να περιέλθουν σε δύσκολη θέση», πρόσθεσε, ενώ τόνισε ότι «Στην Ευρώπη μπορούμε είτε να κερδίσουμε από κοινού είτε να χάσουμε από κοιινού».  

Πηγή: Focus Online