Όμιλος Ευρωκλινικής: Συμφωνία πώλησης και ΑΜΚ

0
3

Μια εξαιρετικά σημαντική συμφωνία στρατηγικής σημασίας που δημιουργεί νέα δεδομένα στην Ελληνική Αγορά Ιδιωτικής Υγείας ανακοινώνει το South East Europe Fund LP ("SEEF”), fund που συμβουλεύει η Global Finance.

Η συμφωνία αφορά στην πώληση της Ευρωκλινικής Αθηνών, κορυφαίο Γενικό και Παιδιατρικό Νοσοκομείο στο κέντρο της Αθήνας, σε ομάδα επενδυτών του με τη συμμετοχή του management της εταιρίας (Management Buyout).

Η  συγκεκριμένη συναλλαγή συμπεριέλαβε και πρόβλεψη για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην Ευρωκλινική για την περαιτέρω βελτίωση του ισολογισμού της.

Η συμφωνία της πώλησης, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Capital.gr, ολοκληρώθηκε στα μέσα Απριλίου και το τίμημα, όπως και το ποσό της ΑΜΚ, αναμένεται να ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

Στελέχη της Ευρωκλινικής κάνουν λόγο για ένα deal που δείχνει την εμπιστοσύνη των επενδυτών και η στόχευση παραμένει στη συνεχή ανάπτυξη του ομίλου. Σημειώνεται πως πέρσι ο τζίρος της Ευρωκλινικής διομορφώθηκε στα 45 εκατ. ευρώ και η χρονιά έκλεισε με κέρδη 6,5 εκατ.

Με αφορμή την συγκεκριμένη εξέλιξη, ο κ. Νικόλας Πλακόπητας, ο οποίος ηγήθηκε και συμμετείχε στη συναλλαγή και προσχώρησε στην Ευρωκλινική Αθηνών ως Αντιπρόεδρος του ΔΣ, δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Τα τελευταία χρόνια η Ευρωκλινική έχει επιδείξει αξιοσημείωτη πορεία ανάκαμψης την οποία η σημερινή συμφωνία επισφραγίζει καθώς πρόκειται για μία πολύ ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης σε  ολόκληρη τη διοικητική ομάδα και τις προσπάθειές της τα τελευταία χρόνια.

Η ομάδα αυτή θα συνεχίσει να διευθύνει την Ευρωκλινική μαζί με το Διοικητικό μας Συμβούλιο που θα παραμείνει το ίδιο. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους επενδυτές μας για την εμπιστοσύνη και την υποστήριξή τους, επιτρέποντας στην Ευρωκλινική να συνεχίσει να είναι ένα από τα κορυφαία ιδιωτικά νοσοκομεία στο κέντρο της Αθήνας.

Ο ισχυρότερος ισολογισμός και οι μακροπρόθεσμες προοπτικές μας θα μας επιτρέψουν να επεκταθούμε περαιτέρω στην ιδιωτική αγορά υγειονομικής περίθαλψης και να προσφέρουμε στους ασθενείς, τους ασφαλιστές, τους γιατρούς και τους υπαλλήλους μας το ίδιο άριστο περιβάλλον και επίπεδο εξυπηρέτησης που είχαν συνηθίσει με το καλύτερο δυνατό κόστος.

Η οριστικοποίηση αυτής της συναλλαγής κατά τη διάρκεια του lock down ήταν μεγάλη πρόκληση για μας, ταυτόχρονα όμως υπογράμμισε και την ισχυρή στήριξη των μετόχων μας στα σχέδιά μας».