Πάουελ(FED): Κίνδυνος μακροπρόθεσμης ζημιάς στην οικονομία των ΗΠΑ

0
4

Η αμερικανική οικονομία αντιμετωπίζει σημαντική μακροπρόθεσμη ζημιά από την υψηλά ανεργία και το κύμα πτωχεύσεων που αναμένεται να χτυπήσει περισσότερο τις μικρότερες επιχειρήσεις λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, προειδοποίησε σήμερα ο πρόεδρος της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ.  

«Μέχρι οι πολίτες να αισθανθούν σίγουροι ότι η ασθένεια έχει περιοριστεί, η πλήρης ανάκαμψης της οικονομίας δεν είναι πολύ πιθανή», ανέφερε ο Πάουελ μιλώντας στην Επιτροπή Τραπεζικών Υποθέσεων της Γερουσίας στην έναρξη της διήμερης ακρόασης του στο Κογρέσο.

Ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ προειδοποίησε ταυτόχρονα ότι οι μαζικές απώλειες θέσεων εργασίας το τελευταίο διάστημα έχουν πλήξει ιδιαίτερα τα χαμηλά εισοδήματα, τις μειονότητες και τις γυναίκες.

Σε αυτό το πλαίσιο, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος η τρέχουσα ύφεση να διευρύνει σημαντικά τις οικονομικές και κοινωνικές διαφορές μεταξύ των πλουσίων και των φτωχών, τόνισε.

«Εάν δεν συγκρατηθεί και δεν αναστραφεί, η ύφεση θα μπορούσε να διευρύνει ακόμα περισσότερα το χάσμα στην οικονομική ευημερία που η προηγούμενη περίοδος της ανάπτυξης μείωσε κάπως τα προηγούμενα χρόνια», δήλωσε ο κεντρικός τραπεζίτης.