Παράταση έως 31/8 για τη δήλωση κενών ακινήτων

0
3

Παρατάθηκε  μέχρι την 31η Αυγούστου 2020 και η προθεσμία για τη δήλωση κενών και μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων, με τροπολογία που κατέθεσαν στη Βουλή το μεσημέρι της Δευτέρας, 29.6, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Θεοδωρικάκος και ο αρμόδιος Υφυπουργός κ. Θεόδωρος Λιβάνιος, όπως είχε ζητήσει η ΠΟΜΙΔΑ με την από 25.6.2020 επιστολή της.

Στην επιστολή αυτή η ΠΟΜΙΔΑ ανέφερε ότι με την τροπολογία που ψηφίζεται τη Δευτέρα στη Βουλή παρατεινόταν για δύο μήνες η προθεσμία δήλωσης για τα αδήλωτα τετραγωνικά μόνο των ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων, χωρίς ταυτόχρονη παράταση της προθεσμίας δήλωσης για τα κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα!

Έτσι παρατείνεται για ένα δίμηνο η λειτουργία της πλατφόρμας της ΚΕΔΕ, ως προς το σύνολο των δύο τομέων  λειτουργίας της.Υπενθυμίζεται από την ΠΟΜΙΔΑ ότι πρόσφατα προστέθηκε και η δυνατότητα διόρθωσης των εμβαδών των κοινοχρήστων χώρων πολυκατοικιών.

Τέλος υπενθυμίζουμε ότι την Τετάρτη, 1η Ιουλίου λήγει η προθεσμία δήλωσης των μειώσεων ενοικίων λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορονοιού, ενώ την 29η Ιουλίου θα λήξει η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φόρου εισοδήματος 2019.