«Πατάει» Ελλάδα ο BFF Banking Group σε μερικούς μήνες

0
1

Την αδειοδότηση της Τράπεζας της Ιταλίας και της Τράπεζας της Ελλάδος, για την έναρξη λειτουργίας υποκαταστήματος στην Ελλάδα έλαβε ο όμιλος BFF Banking Group, πάροχος χρηματοοικονομικών υπηρεσιών με ηγετική παρουσία στην Ευρώπη για τους προμηθευτές της Δημόσιας Διοίκησης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το νέο υποκατάστημα στην Αθήνα -  το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει την λειτουργία του και να είναι πλήρως λειτουργικό το γ’ τρίμηνο του 2020 – θα παρέχει στις εταιρείες ακόμα πιο αποτελεσματικές λύσεις διαχείρισης των πιστώσεών τους έναντι του ελληνικού δημόσιου τομέα και του εθνικού συστήματος υγείας.

Ο Όμιλος BFF Banking Group υποστηρίζει τους Έλληνες πελάτες από το 2017, υπό το καθεστώς ελεύθερης παροχής υπηρεσιών, έχοντας αγοράσει περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ απαιτήσεων στην ελληνική αγορά, αποτελώντας τον μοναδικό πάροχο υπηρεσιών factoring, εξειδικευμένο στον δημόσιο τομέα στην Ελλάδα.

«Με την έναρξη της λειτουργίας του νέου μας υποκαταστήματος στην Ελλάδα, θα μπορούμε πλέον να παρέχουμε πλήρη τεχνογνωσία υπηρεσιών factoring στην τοπική αγορά, υποστηρίζοντας τους προμηθευτές του δημόσιου τομέα, να βελτιώσουν το κεφάλαιο κίνησης τους στην μετα-κορωνοϊού εποχή» δήλωσε ο κ. Michele Antognoli, Αντιπρόεδρος Διεθνών Αγορών του Ομίλου BFF Banking Group.

«Στην Ελλάδα, η δραστηριότητα factoring, αντιστοιχεί σε περίπου 7% του ΑΕΠ, ενώ σε  άλλες ευρωπαϊκές χώρες η διείσδυση στην αγορά μπορεί να ανέλθει σε 10% έως 12% του ΑΕΠ. Η αντίστοιχη διείσδυση του προϊόντος στους προμηθευτές του δημόσιου τομέα είναι ακόμα χαμηλότερη.

Το νέο μας υποκατάστημα αποτελεί ανταπόκριση σε αυτήν την ανάγκη και θα μπορέσει εν τέλει να αμβλύνει τις σχέσεις μεταξύ του επιχειρηματικού κόσμου και της ελληνικής δημόσιας διοίκησης».