Πετρέλαιο: Ανοδικά κινούνται οι τιμές μετά την είδηση για φάρμακο κατά του κορωνοϊού

0
3

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν σήμερα, εν μέσω ελπίδων για την οικονομική ανάκαμψη και τις κλινικές δοκιμές που έδειξαν ότι ένα φθηνό στεροειδές μπορεί να σώσει ασθενείς με τη νόσο Covid-19 σε κρίσιμη κατάσταση, αλλά οι φόβοι για ένα δεύτερο κύμα του ιού περιόρισαν τα κέρδη.

Η τιμή του μπρεντ σημείωνε άνοδο 29 σεντς ή 0,7% στα 41,25 δολάρια το βαρέλι στις 11.25 (ώρα Ελλάδας), ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού κατέγραφε κέρδη 17 σεντς ή 0,4% στα 38,55 δολάρια.

Και οι δύο δείκτες αυξήθηκαν περισσότερο από 3% χθες, καθώς ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας αύξησε την πρόβλεψή του για τη ζήτηση πετρελαίου το 2020 στα 91,7 εκατ. βαρέλια την ημέρα και οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ έκαναν άλμα – ρεκόρ τον Μάιο.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) δήλωσε ότι κινείται για να επικαιροποιήσει τις κατευθυντήριες οδηγίες του μετά τα αποτελέσματα που έδειξαν ότι το κορτικοστεροειδές φάρμακο δεξαμεθασόνη μειώνει τους θανάτους των πιο σοβαρά ασθενών από την Covid-19 κατά περίπου ένα τρίτο.

Ωστόσο, παραμένουν οι ανησυχίες για την εξάπλωση του ιού σε ορισμένες περιοχές και για τον κίνδυνο δεύτερου κύματος εκεί όπου η εξάπλωσή του επιβραδύνεται.

Το Πεκίνο ενέτεινε τις προσπάθειες για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, η οποία προκάλεσε φόβους μίας ευρύτερης μετάδοσής του, ακυρώνοντας πτήσεις από και προς την κινεζική πρωτεύουσα και κλείνοντας σχολεία.

Η αύξηση των αποθεμάτων αργού και καυσίμων των ΗΠΑ προκάλεσαν ανησυχίες για την ύπαρξη πλεονάζουσας ποσότητας στην αγορά και άσκησε πίεση στις τιμές, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων από τον κορονοϊό ξεπερνούσε τα 8 εκατομμύρια παγκοσμίως και στις ΗΠΑ καταγράφηκε αύξηση των νέων κρουσμάτων.