Πότε θα καταβληθεί το επίδομα των 534 ευρώ σε όσους δεν τα έλαβαν

0
4

Έως και την επόμενη Παρασκευή αναμένεται να λάβουν το επίδομα των 534 ευρώ όσοι δεν τον έχουν λάβει ακόμη ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Το ποσό το έχουν λάβει συνολικά 519.000 εργαζόμενοι για τον μήνα Μάιο, ενώ δεν έχει πιστωθεί σε περίπου 7.000 άτομα.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός εξήγησε ότι η αποζημίωση ειδικού σκοπού δεν πληρώθηκε σε αυτούς τους δικαιούχους λόγω αδυναμίας ταυτοποίησής τους εξαιτίας λανθασμένων στοιχείων, αλλά, όπως προαναφέρθηκε, δεσμεύτηκε ότι το πρόβλημα θα λυθεί και θα λάβουν το επίδομα έως και την επόμενη Παρασκευή.

Αναφερόμενος στις αυξήσεις των συντάξεων, ο κ. Βρούτσης σημείωσε ότι οι πολλές (αυξημένες) επικουρικές καταβλήθηκαν ήδη από τις 2 Ιουνίου, ενώ οι αυξήσεις στις κύριες συντάξεις θα γίνουν τον Σεπτέμβριο.

Παράλληλα και αναφερόμενος στα αναδρομικά των επικουρικών που ανέρχονται σε 8 μήνες, είπε ότι θα καταβληθούν τον Οκτώβριο, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι καταβάλλεται προσπάθεια να επιταχυνθεί η διαδικασία. Τα αναδρομικά για  τις κύριες συντάξεις θα είναι για 12 μήνες, αλλά αναμένεται η απόφαση του ΣτΕ για το πότε και το πώς θα γίνει η καταβολή τους.

Σχετικά με το δώρο Πάσχα, είπε πως όσοι το δικαιούνται και δεν το έχουν λάβει, θα το πάρουν στις 30 Ιουνίου. Στις 20 Ιουλίου θα γίνει η καταβολή της κρατικής επιδότησης στις επιχειρήσεις για την καταβολή του Δώρου, γνωστοποίησε ο υπουργός.

Ερωτώμενος για την ανεργία, εκτίμησε ότι η πανδημία του κορωνοϊού θα αφήσει το «αποτύπωμά» της, σημείωσε, όμως, πως ήταν κάτι που δεν μπορούσε να προβλεφθεί και αφορά όλο τον πλανήτη.

Ολοκληρώνοντας και αναφερόμενος στις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην καταβολή των εξόδων κηδείας, ο Γιάννης Βρούτσης αποκάλυψε πως δεν έχει γίνει καμία καταβολή σε δικαιούχο από το 2015 και αυτή τη στιγμή είναι σε εκκρεμότητα περί τις 35.000 υποθέσεις.

Για να δοθεί λύση σε αυτό το ζήτημα, υπουργική απόφαση θα ορίζει ότι η καταβολή των χρημάτων αυτών θα γίνεται μετά από ηλεκτρονική αίτηση και θα διεκπεραιώνεται εντός 15 ημερών. Όσον αφορά στις εκκρεμείς υποθέσεις, θα έχουν διευθετηθεί εντός τετραμήνου.