SAS: Χρειάζεται περίπου 1,3 δισ. δολάρια για να επιβιώσει

0
3

Η SAS χρειάζεται περίπου 12,5 δισ. σουηδικές κορόνες (1,3 δισ. δολάρια) σε νέα χρηματοδότηση για να επιβιώσει από την πανδημία, υπογράμμισε η αεροπορική εταιρεία, η οποία παρουσίασε σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης τη Δευτέρα.

Οι αεροπορικές εταιρείες είναι μεταξύ των κλάδων που έχουν πληγεί περισσότερο μετά από τα ευρέα lockdowns και τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του ιού, που οδήγησαν σε καθήλωση του μεγαλύτερου μέρους του στόλου τους.

«Στόχος του σχεδίου είναι να διασφαλίσει ότι η SAS είναι πλήρως χρηματοδοτούμενη και ότι τα ίδια κεφάλαια θα βρεθούν σε επίπεδα προ κορωνοϊού όταν οι αναμενόμενοι επιχειρηματικοί όγκοι επιστρέψουν σε προ πανδημίας επίπεδα, το 2022» ανέφερε η SAS σε ανακοίνωσή της.

Η Σουηδία, η οποία συμμετέχει με 14,8% στην αεροπορική εταιρεία, διευκρίνισε ότι θα ζητήσει την έγκριση του Κοινοβουλίου για την ένεση ρευστότητας μέχρι 5 δισ. κορόνων και για την αύξηση της συμμετοχής της.

Η Δανία, η οποία ελέγχει το 14,2% της αεροπορικής εταιρείας, τόνισε ότι θα υποστηρίξει την ανακεφαλαιοποίηση, αλλά αρνήθηκε να αποκαλύψει πόσα λεφτά θα επενδύσει.

Τον Μάιο η SAS ανακοίνωσε ότι βρισκόταν σε συζητήσεις με τους μετόχους για να αυξήσει τα κεφάλαιά της. Η Σουηδία και η Δανία έχουν ήδη εγγυηθεί μια πιστωτική διευκόλυνση 3,3 δισ. κορόνων για την εταιρεία.