Σηκώνουν ρολά κέντρα διασκέδασης και night clubs

0
1

Συνεχίζεται αργά αλλά σταθερά η μετάβαση των πολιτών στην κανονικότητα προ κορωνοϊού.

Από χθες Σάββατο 6 Ιουνίου οι χώροι εστίασης, τα εστιατόρια των ξενοδοχείων, τα beach bar στις παραλίες και τα αναψυκτήρια σήκωσαν ρολά. Μουσική κι αλκοόλ επιτρέπονται πλέον στις παραλίες, ωστόσο, διατηρούνται οι αποστάσεις και τα μέτρα αυτοπροστασίας.

Από αύριο Δευτέρα 8 Ιουνίου επανέρχονται σε λειτουργία κι άλλοι κλάδοι που δραστηριοποιούνται στην διασκέδαση.

Συγκεκριμένα επαναλειτουργούν:

– κέντρα διασκέδασης

– νάιτ κλαμπ

– μπουάτ

– ντισκοτέκ

– καφενεία με τεχνικά ή μηχανικά παιχνίδια

– ίντερνετ καφέ

Τα κέντρα διασκέδασης λειτουργούν με τους κανόνες λειτουργίας της εστίασης όπως ισχύουν για υπαίθριους, ημιυπαίθριους και εσωτερικούς χώρους και επιπροσθέτως, σε όλους τους εσωτερικούς χώρους των κέντρων διασκέδασης απαγορεύεται η χρήση των μπαρ ως χώρου παραμονής των πελατών. Επανεκκινούν επίσης οι υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών με μηχανήματα και οι ψυχαγωγικές μη-αθλητικές λέσχες χωρίς όμως εκδηλώσεις.

Τη Δευτέρα 15 Ιουνίου ξεκινούν:

– Οι πτήσεις εξωτερικού προς το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης κι επαναλειτουργούν

– καταλύματα εποχικής λειτουργίας

– υπηρεσίες επαγγελματικής αποκατάστασης και υποστήριξης για άτομα με αναπηρίες

– μουσεία και οι ιστορικοί χώροι

– εγκαταστάσεις γυμναστικής

– πάρκα αναψυχής

– θεματικά πάρκα

– κέντρα σωματικής ευεξίας (σάουνες και σπα)

– λουτρά και οι ιαματικές πηγές

Τη Δευτέρα 29 Ιουνίου επαναλειτουργούν οι κατασκηνώσεις για παιδιά και την Τετάρτη 1η Ιουλίου ξεκινούν οι πτήσεις εξωτερικού προς όλα τα αεροδρόμια της χώρας πέραν δηλαδή των αεροδρομίων Ελευθέριος Βενιζέλος και Μακεδονία.

Τα μέτρα για τη λειτουργία των εσωτερικών χώρων

Ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών ορίζεται ως ο αριθμός που προκύπτει από την αναλογία ενός πελάτη ανά 2,20 τ.μ. συνολικής αδειοδοτούμενης επιφάνειας.
Σε όλους τους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος με ΚΑΔ 56.30.10.09, 56.30.10.10 και 56.30.10.11, απαγορεύεται η χρήση των μπαρ ως χώρος παραμονής των πελατών.

Παράλληλα, καθορίζεται ως ελάχιστη απόσταση μεταξύ των τραπεζιών σύμφωνα με την διάταξη των καθισμάτων ως εξής:

Όταν στον ενδιάμεσο χώρο μεταξύ δύο παράπλευρων τραπεζιών δεν τοποθετείται καρέκλα σε κανένα εκ των δύο τότε η ελάχιστη απόσταση μεταξύ αυτών ορίζεται στα 0,90 μ.

Όταν στον ενδιάμεσο χώρο μεταξύ δύο παράπλευρων τραπεζιών τοποθετείται καρέκλα σε ένα εκ των δύο τότε η ελάχιστη απόσταση μεταξύ αυτών ορίζεται στα 1,20 μ.

Όταν στον ενδιάμεσο χώρο μεταξύ δύο παράπλευρων τραπεζιών τοποθετείται καρέκλα σε κάθε ένα εκ των δύο τότε η ελάχιστη απόσταση μεταξύ αυτών ορίζεται στα 1,80 μ.

Παράλληλα για την προσφορά γευμάτων από υπηρεσίες τύπου catering και τη λειτουργία των εστιατορίων θα ισχύουν τα εξής:

Όταν η διάθεση των γευμάτων γίνεται με τη διαδικασία του μπουφέ, τότε πραγματοποιείται από υπαλλήλους-σερβιτόρους της επιχείρησης, χωρίς να έρχεται σε επαφή ο πελάτης με τα σκεύη σερβιρίσματος και μεταξύ των προσφερόμενων γευμάτων και των καταναλωτών τοποθετείται διαφανές πέτασμα, προκειμένου να καλύπτει το σύνολο της επιφάνειας των γευμάτων και με άνοιγμα ικανό να πραγματοποιείται με ασφάλεια το σερβίρισμα των καταναλωτών.

Η απόσταση μεταξύ των εξυπηρετούμενων στον μπουφέ ορίζεται τα 1,5 μέτρα, ενώ συστήνεται, όπου δύναται, να προσφέρονται έτοιμοι συνδυασμοί προϊόντων π.χ. φρούτα, γλυκά.