Σταϊκούρας: Σήμερα η καταβολή του επιδόματος των 534 ευρώ

0
3

Σήμερα πιστώνονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων εργαζομένων που ήταν σε αναστολή σύμβασης και τον Μάιο τα 534 ευρώ για το επίδομα ειδικού σκοπού, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ. Επίσης ο ΥΠΟΙΚ ανακοίνωσε πως υπεγράφη η ΚΥΑ καταβολής του επιδόματος των 534 ευρώ του Μαΐου και για τις επιχειρήσεις.

Επιπλέον επιβεβαίωσε πως άνοιξε σήμερα η πλατφόρμα για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή νο 2 στη διαδικτυακή ηλεκτρονική πλατφόρμα "myBusinessSupport" της ΑΑΔΕ.

Είπε πως οι συζητήσεις που γίνονται σε επίπεδο Eurogroup δεν είναι εύκολες, τονίζοντας πως υπάρχουν αρκετές ευρωπαϊκές χώρες που έχουν ουσιαστικές αντιδράσεις σε βασικές πτυχές της πρότασης της Επιτροπής.

Το καλό σενάριο είναι, όπως είπε ο κ. Σταϊκούρας, να υπάρχει συμφωνία τον Ιούλιο για να γίνει αίτηση από την Ελλάδα Σεπτέμβριο – Οκτώβριο και διανομή χρήματος από την ΕΕ το α' τρίμηνο του 2021.

Καταρτίζουμε ένα σχέδιο που θα παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη  ανέφερε ο ΥΠΟΙΚ συμπληρώνοντας πως σκοπός είναι να αξιοποιηθούν οι πόροι στο βέλτιστο.

Τέλος, εξήγησε πως δεν έχουν καταλήξει οι συζητήσεις ούτε για το ποσό (32 δισ. για Ελλάδα), ενώ κάποιες χώρες δεν θέλουν καθόλου επιχορηγήσεις και έχουν ενστάσεις για τις προϋποθέσεις προκειμένου να γίνει η λήψη των χρημάτων.

Με πληροφορίες Capital