Την Παρασκευή εκδικάζεται στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου το σχέδιο εξυγίανσης της Creta Farms

0
3

Αύριο, Παρασκευή 5 Ιουνίου θα συζητηθεί στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου η αίτηση για την υπαγωγή της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας Creta Farms στο άρθρο 106 β&δ του πτωχευτικού κώδικα. Υπενθυμίζεται ότι είχε ορισθεί δικάσιμος, στις 20 Μαρτίου η οποία όμως ματαιώθηκε, λόγω των μέτρων περιορισμού από την πανδημία του κορωνοϊού.

   Σύμφωνα με πηγές που είναι κοντά στην εταιρεία, «η καθυστέρηση που προκλήθηκε από το κλείσιμο των δικαστηρίων λόγω των μέτρων προστασίας από την πανδημία είναι κατανοητή, αλλά όχι αμελητέα. Απαιτείται τώρα αποφασιστικότητα και ταχύτητα στις διαδικασίες από το δικαστικό σώμα, καθώς οποιαδήποτε περαιτέρω καθυστέρηση πέραν του καλοκαιριού διακινδυνεύει το όλο εγχείρημα της διάσωσης της εταιρίας, με σημαντικές προεκτάσεις στην τοπική κοινωνία και οικονομία. Με βάση τα παραπάνω, εκτός του ότι δεν στοιχειοθετείται πλέον καμία αντίδραση από το προηγούμενο ιδιοκτησιακό καθεστώς, τυχόν αίτημα αναβολής της δίκης, μπορεί να εκληφθεί μόνο ως προσπάθεια κωλυσιεργίας και υπονόμευσης του εγχειρήματος διάσωσης της Creta Farms».

   Με την εκδίκαση της υπόθεσης και την έγκριση του επιχειρηματικού σχεδίου από το Πρωτοδικείο Ρεθύμνου, η οποία αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες, κλείνει, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το τελευταίο κεφάλαιο της διάσωσης της Creta Farms.

   Σημειώνεται ότι η κρητική αλλαντοβιομηχανία με την ενδιάμεση διοικητική της ομάδα κατάφερε να ανταποκριθεί στην πρωτόγνωρη συγκυρία που επέφερε η πανδημία του κορωνοϊού ενώ τα προϊόντα της επέστρεψαν δυναμικά και με γοργούς ρυθμούς στα ράφια των ελληνικών σούπερ μάρκετ.

   Η Creta Farms με τη στρατηγική συμφωνία που έχει επιτευχθεί με την Impala Hellas συμφερόντων της Bella Bulgaria του επιχειρηματία Δημήτρη Βιντζηλαίου, εισέρχεται σταδιακά σε τροχιά κανονικότητας, έχοντας λάβει το «πράσινο φως» της Επιτροπής Ανταγωνισμού, άλλα και των πιστωτριών τραπεζών για την ενίσχυσή της με ρευστότητα ύψους 2 εκατ. ευρώ.

   Οι όροι που επιβάλλει το σχέδιο εξυγίανσης θα καταστήσουν την επιχείρηση βιώσιμη. Σύμφωνα με αυτό, η νέα Creta Farms εκτιμάται ότι θα επιτύχει ετήσιο ρυθμό αύξησης πωλήσεων άνω του 10% με στόχο τον τριπλασιασμό του κύκλου εργασιών της εταιρείας μέσα στην επόμενη δεκαετία (στόχος 130 εκατ. ευρώ).