Βρετανία: Σε χαμηλό δεκαετίας η καταναλωτική εμπιστοσύνη

0
2

Η βρετανική καταναλωτική εμπιστοσύνη υποχώρησε στα τέλη Μαΐου στο χαμηλότερο επίπεδο από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση πριν από μια δεκαετία, καθώς οι άνθρωποι εκφράζουν ανησυχίες για την άνοδο της ανεργίας και την πτώση των τιμών κατοικιών που προκλήθηκε από την κρίση του κορονοϊού.

Η GfK, εταιρεία δημοσκοπήσεων, ανακοίνωσε ότι ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης υποχώρησε στις -36 μονάδες στο β΄ μισό του μήνα από τις -34 μονάδες στις δύο πρώτες εβδομάδες, που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2009 και όχι πολύ μακριά από το χαμηλό-ρεκόρ των -39 μονάδων που είχε διαμορφωθεί τον Ιούλιο του 2008.

«Χωρίς να υπάρχει καμία ένδειξη μιας ανάκαμψης V στα χαρτιά, οι καταναλωτές παραμένουν απαισιόδοξοι για την κατάσταση των οικονομικών τους και για την ευρύτερη οικονομική εικόνα στο επόμενο έτος», ανέφερε ο διευθυντής στρατηγικής πελατών Joe Staton.

Μια θετική χροιά της έρευνας ήρθε από την αύξηση έξι μονάδων του δείκτη μέτρησης προθυμίας των καταναλωτών να αγοράσουν ακριβά αντικείμενα.