Wall Street: Επιχειρεί τέταρτη συνεχή ημέρα ανόδου

0
3

Με θετικά πρόσημα κινείται το αμερικανικό χρηματιστήριο στις συναλλαγές της Τετάρτης καθώς οι επενδυτές εστίασαν την προσοχή τους στις ενδείξεις ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας αλλά και στα τελευταία στοιχεία από την αμερικανική αγορά εργασίας τα οποία δεν επιβεβαίωσαν την ζοφερή εικόνα που περίμεναν οι αναλυτές.

Αναλυτικότερα, ο Dow Jones κερδίζει 244 μονάδες ή 0,95% στις 25.985 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται κατά 23,96 μονάδες ή 0,78% στις 3.,104 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq προσθέτει 43 μονάδες ή 0,45% στις 9.651 μονάδες.

Οι δείκτες της Wall έκλεισαν χθες στα υψηλότερα επίπεδα από τις αρχές Μαρτίου καθώς η επιστροφή της οικονομίας σε πιο φυσιολογικούς ρυθμούς συνεχίζει να τροφοδοτεί την επενδυτική εμπιστοσύνη.

Οι εκτεταμένες ταραχές στις μεγαλύτερες αμερικανικές πόλεις στη σκιά του φόνου του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό δεν έπληξαν το πρόσφατο ράλι της Wall Street, αν και οι αναλυτές προειδοποιούν για τους κινδύνους από την περαιτέρω κλιμάκωση της βίας.

Την επενδυτική προσοχή συγκεντρώνουν σήμερα τα τελευταία στοιχεία από την αγορά εργασίας, τα οποία αποδείχθηκαν καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Τα στοιχεία που ανακοίνωσε το ADP Research Institute έδειξαν ότι ο ιδιωτικός τομέας έχασε άλλες 2,76 εκατ. θέσεις εργασίας τον Μάιο καθώς η σταδιακή άρση των μέτρων περιορισμού σε κάποιους τομείς της οικονομίας δεν έχει δώσει την αναγκαία ώθηση για την επανεκκίνηση της αγοράς εργασίας.

Τα στοιχεία πάντως δε επιβεβαίωσαν τους φόβους των αναλυτών που έκαναν λόγο για 8,7 εκατ. χαμένες θέσεις εργασίας. Έδειξαν επίσης ότι τα χειρότερα στην αγορά εργασίας ενδεχομένως να έχουν περάσει μετά το αρνητικό ρεκόρ του Απριλίου με 20,236 εκατ. χαμένες θέσεις εργασίας.

Εκτός των ΗΠΑ, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την Κίνα έδειξαν ότι ο δείκτης PMI για τις υπηρεσίες σκαρφάλωσε κοντά σε υψηλό 10 ετών τον Μάιο, καθώς η εγχώρια ζήτηση συνεχίζει να ανακάμπτει με τη βοήθεια και των κυβερνητικών μέτρων για την τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης.

Ειδικότερα, ο δείκτης PMI για τις υπηρεσίες ενισχύθηκε στο 55,0 τον Μάιο από 44,4 τον Απρίλιο, όπως ανακοίνωσε η Caixin Media Co. και η εταιρεία ερευνών IHS Markit. Ο δείκτης είχε παραμείνει κάτω από το επίπεδο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση της δραστηριότητας για τρεις διαδοχικούς μήνες εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Από το "μέτωπο" των αποτελεσμάτων, η Zoom Video Communications Inc. ανακοίνωσε κέρδη και πωλήσεις ρεκόρ για το τελευταίο τρίμηνο καθώς τα μέτρα περιορισμού  λόγω της πανδημίας εκτόξευσαν την ζήτηση για τις υπηρεσίες της.

Από την πλευρά της η Campbell Soup Co. ανακοίνωσε κέρδη και πωλήσεις που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών για το τρίτο τρίμηνο χρήσης και αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις της για το σύνολο του έτους

Στον αντίποδα, η AMC Entertainment Holdings Inc. προειδοποίησε για ζημιές στα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου καθώς οι κινηματογραφικές αίθουσες παρέμειναν κλειστές λόγω του κορονοϊού.