Αχτσιόγλου: Αναδρομικά σε όλους τους συνταξιούχους χωρίς δικαστικές διαδικασίες

0
1

«Τα αναδρομικά πρέπει να επιστραφούν σε όλους τους συνταξιούχους. Η κυβέρνηση δεν πρέπει επ’ ουδενί να τους εμπλέξει σε δικαστικές διαδικασίες και να τους αναγκάσει σε δικαστικά έξοδα, θα πρέπει να καταβάλει τα ποσά σε όλουςόπως πια επισήμως το δικαιούνται», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στον “Real FM 97,8”.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «το ΣτΕ επιβεβαίωσε την αντισυνταγματικότητα των οριζόντιων περικοπών που είχε κάνει στις συντάξεις ο κ. Βρούτσης, ως υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά», επίσης «επιβεβαίωσε πως με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση τον Μάιο του 2016 αυτή η αντισυνταγματικότητα θεραπεύτηκε».

Αναφερόμενη στην οικονομία και την αύξηση της ανεργίας σημείωσε ότι «το βάθοςτης ύφεσης που προδιαγράφεται μεγάλο και κυρίως η εκτίναξη της ανεργίας δεν είναι νομοτέλεια αλλά συνέπεια των επιλογών της κυβέρνησης».

Η ΝΔ «επενδύει στο μέτρο της αναστολήςεργασίας με το οποίο επιδοτεί την ανεργία»,επίσης «υπάρχουντεράστια τμήματα εργαζομένων που είναι εντελώς αόρατοι, δηλαδή δεν έχουν καν πρόσβαση στο πενιχρό επίδομα των 530 ευρώ.Στις τουριστικές περιοχές η κατάσταση είναι δραματική, σχεδόν το 80% των εργαζομένων δεν έχουν επιστρέψει στις δουλειές τους».

Η κυβέρνηση, πρόσθεσε, «δεν έχει στηρίξει ούτε τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα» και στην αλυσίδα της οικονομίας «παρεμβαίνει με τρόπο ο οποίος είναι μάλλον διαλυτικός παρά υποστηρικτικός».

Για το πόρισμα της πλειοψηφίας της Προανακριτικής η κ. Αχτσιόγλου δήλωσε ότι «το αποτέλεσμα ήταν προδιαγεγραμμένο και προεξοφλημένο. Η κυβερνητική πλειοψηφία, υπό τις οδηγίες του κ. Μητσοτάκη, είχε αποφασίσει ότι θα ασκηθεί ποινική δίωξη στον κ. Παπαγγελόπουλο για σκευωρία στην υπόθεση της Novartis, ανεξάρτητα με το πώς εξελίχθηκε η διαδικασία, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι δεν προέκυψε κανένα στοιχείο για να στηθεί μία τέτοια κατηγορία».

Αντιθέτως, υπογράμμισε, «αυτό που αποδείχτηκε είναι ότι η ΝΔ επιμένει με μεγάλη ένταση να μην παραδέχεται και να μην αντιμετωπίζει το πολύ σοβαρό οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο της Novartis», καθώς «μετά και την ομολογία της ίδιας της εταιρείας, η ΝΔ,αντί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να καθαρίσει την υπόθεση, επιμένει στο να θέλει να τη συγκαλύψει και να την κουκουλώσει».

Η κ. Αχτσιόγλου σημείωσε, επίσης,ότι «το τελευταίο χρονικό διάστημαέχει φτιαχτεί ένα βούρκος που αναπαράγεται, κινείται και τροφοδοτείται διαρκώς, με καταγραφές ιδιωτικών συνομιλιών και μία λασπολογία χωρίς τέλος, προκειμένου να μην συζητούμε τα πραγματικά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα», σε αυτό, πρόσθεσε, «υπάρχει καθοδήγηση από την κυβέρνηση, η οποία προσπαθεί να αντιστρέψει την προσοχή από τη συζήτηση των ουσιαστικών προβλημάτων».