ΗΠΑ: Στα 1,314 εκατ. οι αιτήσεις για παροχή επιδόματος ανεργίας

0
3

Η μειωμένη ζήτηση και η εκ νέου αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού κρατούν σε υψηλό επίπεδο τις αμερικανικές αιτήσεις παροχής επιδόματος ανεργίας, υποδηλώνοντας ότι η αγορά εργασίας παραμένει εύθραυστη παρά την αύξηση-ρεκόρ των θέσεων εργασίας τον Ιούνιο.

Οι αιτήσεις παροχής επιδόματος ανεργίας διαμορφώθηκαν στον εποχικά προσαρμοσμένο αριθμό των 1,314 εκατ. για την εβδομάδα μέχρι τις 4 Ιουλίου, χαμηλότερα από τον προηγούμενο αριθμό αιτήσεων των 1,413 εκατ. πριν από μία εβδομάδα.

Οι οικονομολόγοι ανέμεναν 1,375 εκατ. αιτήσεις. Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Μαρτίου οι αιτήσεις διαμορφώθηκαν στο ιστορικό υψηλό των 6,867 εκατ.

Έκτοτε υποχωρούν σταδιακά, αν και παραμένουν σχεδόν διπλάσια από το υψηλό που είχε καταγραφεί στη διάρκεια της περιόδου 2007-2009.

Με την οικονομία να έχει περιέλθει σε ύφεση τον Φεβρουάριο, ακόμα και πριν από τα shutdowns, ορισμένες επιχειρήσεις δυσκολεύονται με τη ζήτηση, επιδεινώνοντας το δεύτερο κύμα απολύσεων.

Από τις επιχειρήσεις λιανικής μέχρι τις αεροπορικές εταιρείες, ανακοινώνονται περικοπές θέσεων εργασίας και αναστολή εργασιών.