Ήπια ανοδικά άνοιξε η Wall Street

0
2

Κοντά στη γραμμή εκκίνησης κινούνται οι δείκτες την Παρασκευή καθώς οι traders ζυγίζουν τις θετικές ειδήσεις για πιθανή θεραπεία του κορονοϊού έναντι μιας ακόμη εκτόξευσης των νέων κρουσμάτων στις ΗΠΑ.

Ο Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,38% ή 96,76 μονάδων στις 25.813 μονάδες. Ο S&P 500 ενισχύεται σε ποσοστό 0,11% ή κατά 3,44 μονάδες στις 3.155 μονάδες. Ο Nasdaq χάνει 0,41% ή 41 μονάδες στις 10,504 μονάδες.

Η Gilead Sciences δημοσίευσε σήμερα νέα δεδομένα σχετικά με την  ρεμδεσιβίρη, τα οποία δείχνουν ότι ο κίνδυνος θανάτου μειώθηκε κατά 62% για βαριά ασθενείς με κορονοϊό, σε σύγκριση με τους ασθενείς που έλαβαν μόνο μια τυπική φροντίδα.

O CEO της BioNTech δήλωσε στην The Wall Street Journal ότι το υποψήφιο εμβόλιο της εταιρείας του θα μπορούσε να είναι έτοιμο για έγκριση έως τον Δεκέμβριο.

Τα σχόλια των Gilead και BioNTech ήρθαν καθώς οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν περισσότερα από 63.000 επιπλέον κρούσματα, μέγεθος ρεκόρ.

Τα κέρδη της Παρασκευής έρχονται μετά από μια ανάστατη εβδομάδα για τη χρηματιστηριακή αγορά, η οποία εγκλωβίστηκε ανάμεσα στα δημοσιεύματα για τα ολοένα και αυξανόμενα κρούσματα κορονοϊού στις ΗΠΑ και στα καλύτερα των αναμενόμενων οικονομικά στοιχεία. Χθες, το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας υποχώρησαν, αλλά παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.