Ισπανία: Ανέκαμψε η βιομηχανική παραγωγή τον Μάιο

Η βιομηχανική παραγωγή της Ισπανίας ανέκαμψε κατακόρυφα τον Μάιο καθώς οι περιορισμοί για την εξάπλωση του κορονοϊού χαλάρωσαν και άνοιξαν κλάδοι εκτός αυτών που σχετίζονται με προϊόντα πρώτης ανάγκης.

Η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 14,7% σε μηνιαία βάση τον Μάιο σε ημερολογιακή και εποχικά προσαρμοσμένη βάση, σε μια κατακόρυφη ανάκαμψη μετά από δύο μήνες πτώσεων-ρεκόρ, αναφέρουν τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας ΙΝΕ.

Τον Απρίλιο, η βιομηχανική παραγωγή είχε υποχωρήσει 22,1% μετά από την πτώση 13,6% τον Μάρτιο.

Παρά τη βελτίωση του Μαΐου, η βιομηχανική παραγωγή της Ισπανίας παραμένει χαμηλότερη 24,5% από αυτή που παρατηρήθηκε στον αντίστοιχο μήνα του προηγουμένου έτους.

Ανά κλάδο, αυτός των διαρκών καταναλωτικών αγαθών εμφάνισε αύξηση 100,5% σε μηνιαία βάση, και ακολούθησε αύξηση 51,2% στα κεφαλαιουχικά αγαθά.

Η παραγωγή ενδιάμεσων αγαθών αυξήθηκε κατά 19,7%. Τα μη διαρκή καταναλωτικά αγαθά και η ενέργεια αυξήθηκαν ελαφρώς, κατά 0,6% και 1,3% αντιστοίχως.

Μεταξύ των βιομηχανικών κλάδων με την καλύτερη επίδοση, ήταν και ο κλάδος αυτοκινήτου, η παραγωγή του οποίου εκτινάχθηκε 362,9% σε μηνιαία βάση, και ο τομέας των υποδημάτων, ο οποίος παρουσίασε αύξηση 159,7%.