Ιστορική αύξηση της απασχόλησης στις ΗΠΑ

0
3

Η αμερικανική οικονομία ανέκτησε 4,76 εκατ. θέσεις εργασίας τον Ιούνιο, μετά τις μαζικές απώλειες των προηγούμενων μηνών εν μέσω του "κλειδώματος" της κοινωνικής και οικονομικής ζωής για την ανάσχεση της πανδημίας του κορονοϊού, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα στις ΗΠΑ.

Αυτό οδήγησε τον δείκτη ανεργίας να μειωθεί στο 11,1% τον Ιούνιο από 13,3% τον Μάιο. Σημειώνεται ότι μόλις τον περασμένο Μάρτιο η ανεργία ήταν κοντά σε χαμηλό 50 ετών στο 3.5%.

Τα κυβερνητικά στοιχεία αποδείχθηκαν καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών που έκαναν λόγο για 3,7 εκατ. θέσεις εργασίας σε δημοσκόπηση του MarketWatch.  

Παράλληλα, η αμερικανική κυβέρνηση αναθεώρησε ανοδικά τα στοιχεία του Μαΐου, ανακοινώνοντας 2,7 εκατ. νέες θέσεις εργασίας από 2,5 εκατ. που είχε ανακοινώσει προηγουμένως.

Επίσης, σε ξεχωριστή ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο αριθμός των αιτήσεων για παροχή επιδόματος ανεργίας υποχώρησε κατά 55.000 στα 1,43 εκατ την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 1,38 εκατ. αιτήσεις.

Τα επιδόματα ανεργίας έχουν μειωθεί σημαντικά από τον αριθμό-ρεκόρ των 7 εκατ. στα τέλη Μαρτίου, αλλά έχουν σταθεροποιηθεί κοντά σε ένα ιστορικό υψηλό των 1,5 εκατ, σε μια ένδειξη ότι οι επιχειρήσεις συνεχίζουν να περικόπτουν θέσεις εργασίας.