Ισχυρά κέρδη και στη Wall με ώθηση από τα ράλι της Κίνας

0
2

Με ισχυρά κέρδη ξεκινούν την εβδομάδα οι βασικοί δείκτες της Wall Street ακολουθώντας το ράλι της Κίνας, με τους επενδυτές να προσπερνούν τις ανησυχίες από τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στις περισσότερες αμερικανικές πολιτείες το τριήμερο της αργίας της 4ης Ιουλίου.

Στο χρηματιστήριο της Σαγκάης, ο δείκτης Shanghai Composite σημείωσε άλμα 5,7% και έκλεισε στο υψηλότερο επίπεδο από το 2018 καθώς η χώρα εξέρχεται με ολοένα και ταχύτερους ρυθμούς από την οικονομική "αγρανάπαυση" που επέβαλε η κρίση του κορονοϊού.

Την επενδυτική ψυχολογία ενισχύει και η επιστροφή του θρυλικού επενδυτή Warren Buffett στην ενεργό δράση μετά το ξέσπασμα της κρίσης του κορονοϊού. Ειδικότερα, η Berkshire Hathaway ανακοίνωσε ότι προχωρά στην αγορά των δραστηριοτήτων μεταφοράς και αποθήκευσης φυσικού αερίου της Dominion Energy αντί περίπου 9,7 δισ. δολ. συμπεριλαμβανομένου του χρέους.

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones κερδίζει 413,97 μονάδες ή 1,57% στις 26.238,12 μονάδες. Ο ευρύτερος S&P 500 ενισχύεται κατά 42,91 μονάδες ή 1,39% στις 3.173,31 μονάδες, ενώ ο Nasdaq προσθέτει 166,09 μονάδες ή 1,63% στις 10.375,15 μονάδες.  

Από τις 30 μετοχές του δείκτη Dow Jones 29 κινούνται με θετικό πρόσημο. Εξ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημείωσε η Walgreens Boots Alliance με άλμα 4,07% στα 43,69 δολ. και ακολουθούν η American Express στα 97,69 δολ. με κέρδη 3,57% και η Goldman Sachs με άνοδο 3,31% στα 203,71 δολ.

Μόνο η Walmart κινεταί με αρνητικό πρόσημο (-0,16%).

Η άσχημη εικόνα από την ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού στις ΗΠΑ δεν φαίνεται να πλήττει την αισιοδοξία των επενδυτών. Τα νέα κρούσματα στις ΗΠΑ ξεπέρασαν τα 49.000 την Κυριακή, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει το Johns Hopkins University.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι ΗΠΑ φιγουράρουν στην κορυφή της λίστας με τα περισσότερα κρούσματα έχοντας πλησιάσει τα 2,9 εκατ. σε σύνολο 11,4 εκατ. παγκοσμίως.

Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας έδειξαν ότι η δραστηριότητα του κλάδου των υπηρεσιών συνέχισε να συρρικνώνεται τον Ιούνιο, αν και ο βαθμός της υποχώρησης επιβράδυνε σημαντικά σε σύγκριση με τους προηγούμενους μήνες.

Ειδικότερα, ο δείκτης PMI της IHS  Markit διαμορφώθηκε στις 47,9 μονάδες στο τέλος του δεύτερου τριμήνου, σημαντικά ενισχυμένος από τον Μάιο όταν ήταν στις 37,5 μονάδες και πάνω από την προκαταρκτική μέτρηση στις 46,7 μονάδες.

Η ανάκαμψη της δραστηριότητας ήρθε καθώς πολλές επιχειρήσεις ξεκίνησαν και πάλι να προσφέρουν υπηρεσίες, μετά το κλείδωμα των προηγούμενων εβδομάδων, και οι καταναλωτές επέστρεψαν έστω και σταδιακά στην αγορά.