Καλύτερα των εκτιμήσεων τα αποτελέσματα της Citigroup

0
3

Κατά 1,5% ενισχύεται η μετοχή της Citigroup στις προσυνεδριακές συναλλαγές, μετά από την ανακοίνωση των κερδών β΄ τριμήνου που υποχώρησαν σε σχέση με το προηγούμενο έτος, αλλά ήταν υψηλότερα των εκτιμήσεων.

Η τράπεζα τόνισε πως εμφάνισε καθαρά κέρδη 1,3 δισ. δολαρίων ή 50 σεντς ανά μετοχή στο τρίμηνο, χαμηλότερα από τα 4,8 δισ. δολάρια ή 1,95 δολάρια ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο.

Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 19,8 δισ. δολάρια από τα 18,8 δισ. δολάρια. Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για κέρδη ανά μετοχή 35 σεντς και έσοδα 19,1 δισ. δολαρίων.

Τα καθαρά κέρδη υπέστησαν πλήγμα από μια μεγάλη άνοδο στα αποθέματα για επισφαλή δάνεια, αποτυπώνοντας τις επιδεινούμενες μακροοικονομικές προοπτικές της Citigroup.

«Ενώ το πιστωτικό κόστος επηρέασε αρνητικά τα καθαρά μας κέρδη, οι συνολικές επιχειρηματικές μας επιδόσεις ήταν ισχυρές στο τρίμηνο, κα ήμασταν σε θέση να περάσουμε την πανδημία σχετικά καλά», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο διευθύνων σύμβουλος Michael Corbat.

Οι προβλέψεις για επισφαλή δάνεια αυξήθηκαν στα 26,4 δις δολάρια από τα 12,5 δισ. δολάρια πριν από ένα χρόνο, ενώ το πιστωτικό κόστος αυξήθηκε στα 7,9 δισ. δολάρια από τα 2,1 δισ. δολάρια.