Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά την επέκταση των μέτρων στήριξης από τη Γερμανία

0
2

Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σήμερα, καθώς οι ελπίδες για πρόσθετη οικονομική στήριξη από τη Γερμανία και τη Γαλλία αντιστάθμισαν τις ανησυχίες για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ευρώπη.

Ο γερμανικός δείκτης DAX σημείωνε άνοδο 0,3% μετά τη συμφωνία των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού να επεκτείνουν τα μέτρα για την απορρόφηση του αντίκτυπου από την κρίση του κορονοϊού, παρατείνοντας την εφαρμογή του προγράμματος για τη μειωμένη απασχόληση και το πάγωμα των πτωχευτικών κανόνων. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς δήλωσε ότι το κόστος των πρόσθετων μέτρων μπορεί να ανέλθει στα 10 δισ. ευρώ.

Η Γαλλία αναμένεται να παρουσιάσει στις 3 Σεπτεμβρίου το σχέδιό της για την οικονομική ανάκαμψη, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ. Οι μετοχές στο χρηματιστήριο του Παρισιού κινούνταν σταθεροποιητικά.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx 600 σημείωνε άνοδο 0,2% και συγκρατούνταν καθώς υπήρχαν ανησυχίες για την ανοσία των ανθρώπων στον κορονοϊό μετά την επιβεβαίωση ότι δύο Ευρωπαίοι ασθενείς μολύνθηκαν ξανά με την COVID-19.