Ενδεχόμενο νέο ρεκόρ του Nasdaq

0
3

Με μικτά πρόσημα κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Τρίτη μετά το χθεσινό ρεκόρ του Nasdaq – το 29ο για το 2020 – με την επενδυτική ψυχολογία να βαραίνει σήμερα το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις Δημοκρατικών – Ρεπουμπλικάνων για ένα νέο πακέτο τόνωσης της οικονομίας που θα εστιάζει στους Αμερικανούς που έχασαν την εργασία τους λόγω της πανδημίας.

Οι δύο πλευρές έχουν σημειώσει ελάχιστη πρόοδο τις τελευταίες ημέρες στο να καταλήξουν σε ένα δημοσιονομικό πακέτο που θα προσφέρει σημαντική οικονομική ανακούφιση σε εκατομμύρια αμερικανικά νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν το φάσμα της φτώχειας εν μέσω της χειρότερης κρίσης των τελευταίων δεκαετιών.

Το βράδυ της Δευτέρας ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν δήλωσε ότι οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν "σημειώνει κάποια πρόοδο" στις διαπραγματεύσεις για την επίλυση των διαφωνιών. Από την πλευρά του ο ηγέτης της μειοψηφίας στη Γερουσία, Τσακ Σούμερ δήλωσε ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στην παροχή χρηματοδότησης για την ασφάλεια στα σχολεία εν μέσω της πανδημίας, ωστόσο οι διαφωνίες παραμένουν σε θέματα που περιλαμβάνουν την πολιτειακή και τοπική βοήθεια και το κρίσιμο οικονομικό βοήθημα που δίνεται μαζί με τα επιδόματα ανεργίας.

Οι συζητήσεις συνεχίζονται ενώ ήδη έχει εκπνεύσει η νομοθεσία που έδινε το επιπλέον βοήθημα των 600 δολ. μαζί με τα επιδόματα ανεργίας καθώς και το ομοσπονδιακό πάγωμα των εξώσεων. Πλέον, υπάρχει αυξανόμενη ανησυχία ότι οι δύο πλευρές δεν θα μπορέσουν να καταλήξουν σε συμφωνία μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Ο βιομηχανικός Dow Jones χάνει 21,76 μονάδες (-0,08%) στις 26.641,87 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει οριακές απώλειες 0,03% στις 3293,97, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq οδεύει για νέο ρεκόρ με μικρά κέρδη 0,07% στις 10.910,03 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον δείκτη Dow Jones 14 κινούνται με θετικό πρόσημο και 16 με αρνητικό. Εξ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η Boeing με άλμα 1,99% στα 165,49 δολ. και ακολουθούν η Exxon Mobil στα 42,75 δολ. με άνοδο 1,20% και η Intel στα 48,83 δολ. με άνοδο 1,10%.

Οι μετοχές με τη χειρότερη επίδοση είναι η Microsoft (-1,58%), η Nike (-1,33%) και η Travelers (-1,25%).

Στο μεταξύ, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στις ΗΠΑ σκαρφάλωσε πάνω από τα 4,78 εκατ. με τους νεκρούς πλέον να ξεπερνούν τους 155.000. Μόνο χθες ανακοινώθηκαν άλλα 47.800 κρούσματα σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ 602 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Από το μέτωπο των αποτελεσμάτων, τα έσοδα που ανακοίνωσε η εταιρεία ειδών πολυτελείας Ralph Lauren Inc. για το πρώτο τρίμηνο χρήσης δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.  

Από την πλευρά της η εταιρεία επενδύσεων KKR & Co. ανακοίνωσε αύξηση κερδών για το δεύτερο τρίμηνο από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.  

Μετά το κλείσιμο της αγοράς θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα του ο κολοσσός της ψυχαγωγίας Walt Disney & Co.

Στις υπόλοιπες επιχειρηματικές εξελίξεις, η Abiomed Inc. ανακοίνωσε ότι η αντλία καρδιάς Impella έλαβε έκτακτη έγκριση από τον αμερικανικό οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων στις ΗΠΑ για χρήση σε ορισμένους ασθενείς με COVID-19.